Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 13. 22:10 | Szerző/forrás: keol.hu

Megkezdődött a 2016-os kecskeméti öttusa világkupa

Képgaléria
Megkezdődött a 2016-os kecskeméti öttusa világkupa
A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotelben rendezték meg szerda délután az öttusa vk. megnyitó ünnepségét. Kecskemét városvezetése nevében Dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a sportolókat és a vk rendezőit, majd Dr. Réczei Géza, a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) elnöke mondott beszédet. Ezt követően Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője állt a mikrofon mögé, végül Dr. Klaus Schormann, a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) elnöke nyitotta meg a 2016-os kecskeméti világkupát. A programot a Vadhajtás citerazenekar műsora színesítette. Az ünnepségen jelen volt Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét másik alpolgármestere is.

Szeretettel köszöntöm Önöket Kecskemét városvezetése nevében, a városban immár harmadik alkalommal megrendezendő öttusa világkupán - kezdte a beszédét Dr. Homoki Tamás. - Nagy örömünkre szolgál, hogy a világ elitjét láthatjuk vendégül, ráadásul egy olyan sportágban, ami számunkra, magyarok számára különösen kedves. A következő néhány napban Kecskemét 33 ország közel kétszáz versenyzőjét látja vendégül, a világkupa sorozat egyik nagyon fontos állomásán, ami az olimpia részvétel biztosítása szempontjából is rendkívül jelentős esemény. 

Dr. Homoki Tamás utalt rá, hogy ebben a sportágban Magyarország 9 olimpiai aranyéremmel büszkélkedhet, és valamennyi versenyszámban - legyen az férfi, vagy nő egyéni, illetve csapat - rendelkezünk olimpiai arannyal. 

Kecskemét harmadik alkalommal is felkészült az öttusa világkupa méltó fogadására. A helyszínek adottak, a visszatérő sportolók pedig mondhatni, hogy egyöntetűen felsőfokon említik ezeket. 

Szenes Márton az ünnepségen köszönetet mondott Kecskemét városvezetésének, hogy ismét lehetővé tette a verseny megrendezését. Valamint köszönetet mondott a magyar és a nemzetközi öttusa szövetségnek azért, hogy ismét Kecskemétet bízták meg a rendezéssel. 

Köszönöm a Hírös Sporton belüli unkatársi csapatnak is, hogy hosszú időn keresztül, kemény munkával készítették elő a versenyt. 

A Hírös Sport Nonprofit Kft ügyvezetője azonban nem feledkezett meg a támogatókról sem:„El kell mondanom, hogy idén több támogatónk van, mint az elmúlt évben volt, akik nagylelkűen hozzájárulnak a verseny megrendezéséhez\" - mondta.

Kövessen minket a Facebookon is!