Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 18. 22:05 | Szerző/forrás: keol.hu

Nyolc gól és döntetlen Baján

Nyolc gól és döntetlen Baján
Rangadóhoz méltó színvonalú mérkőzést vívott a Kecskeméti LC Baján, és noha a győzelem ezúttal nem jött össze Némedi Norbert csapatának, emlékezetes döntetlent játszottak egymással a felek.

Ősszel 0-0-ra végeztek a csapatok Kecskeméten, azt azonban már pár perc elteltével kijelenthettük, hogy ez most biztosan nem fog előfordulni. Szabó Gergőnek már a 2. percben nagy bravúrt kellett bemutatni, majd a szöglet után úgy tűnt, hogy már tisztázni tudunk, ám a visszaívelt labdára Lógó csapott le, aki a kilépő Szabó mellett a kapuba csúsztatott. A gyors vezetés után a Baja továbbra is agresszív támadójátékkal próbálkozott, ám nekünk is voltak kisebb lehetőségeink, majd a 24. minutumban két fiatal, Rozsi és Nemesvári játszott össze kitűnően, utóbbi pedig ballal nem is hibázott ziccerben.

Sajnos kevés ideig maradt okunk örülni, mert alig egy perccel később, Nébl szánta el magát lövésre 25-ről, és balos lökete védhetetlenül csapódott a kapu baloldalába. Ha ez nem lett volna elég, ezúttal nem sikerült olyan jól reagálni, mint az első gól után, és 3 perccel később Nagy Előd is betalált. A hazaiak jól használták ki, hogy Molnár ápolása miatt átmenetileg hátrányban vagyunk, és egy jobboldali beadásra jól is robbant be üresen a gólszerző. Szerencsére ez már felébresztette a mieinket, és előbb Szabó Tamás rúgott 30-ról egy irgalmatlan felsőlécet, majd Harnos került ziccerbe, aki a jobb alsó mellé lőtt. A szünet előtt végül összejött a zárkózás, Szabó harcolt ki büntetőt, amit Tölgyesi vágott a higgadtan a kapuba.

A második félidő elején igyekezett lassítani a játékot a Baja, és a széleken kontrákat vezetni, ami kezdetben be is jött nekik. Szabónak is akadt védeni valója, illetve született egy lesgól is, ám átvészeltük ezt az időszakot. Menet közben Némedi is beállt, és megvoltak a helyzeteink az egyenlítéshez is. Szabó Tamás előbb egy jobboldali beadást fejelt mellé, majd egy pocsék hazaadásra csapott le, ám lövését szögletre piszkálta valahogy Tóth. Nem sokkal később Rozsi lövésénél már a kapus is tehetetlennek tűnt, ám ekkor egy védő fejelte ki a kapu torkából a labdát.

Az utolsó negyedóra aztán őrültebb forgatókönyvet hozott, mint az első félidő. A 74. percben Szabó birkózott a tizenhatoson belül, majd ballábas lövése végül a hosszúban kötött ki. Ha ez nem lett volna elég, a középkezdés után szinte rögtön fordíthattunk volna, Harnos lőhetett 15-ről, ám Tóth leért, majd a kontrából Sibalin tartotta meg erőszakosan labdát, és végül a jó ütemben érkező Hernády Márk, Szabót kicselezve helyezett ballal a kapuba. Az utolsó puskapor azonban a mi lábunkban maradt egészen pontosan Szabó Tamáséban, aki nem akármilyen góllal foglalta keretbe a meccset. A 84. percben az első félidőhöz hasonlóan, most is gondolt egy merészet, és bátran lőtt, a labda pedig olyan irgalmatlan erővel csapódott a jobb felsőbe, hogy sokáig a lelátón se hitték el a nézők, hogy ez valóban gól lett. Az utolsó szűk 10 percre szétszakadt a pálya, ám gólt már egyik csapat sem tudott szerezni, így végül igazságosnak mondható döntetlennel zárult a rangadó.

Bajai LSE - Kecskeméti LC 4-4 (3-2)

Megye I. 23. forduló

Baja: Tóth - Holczer, Lógó, Csengő, Rácz (Urlauber 74.) - Nagy E., Nébl - Hernády D. (Szávuj 60.), Hernády M., Sibinger - Sibalin.

KLC: Szabó G. - Nagy L. (Parti 77.), Szabó Gy., Urbán, Molnár (S. Juhász 29.) - Tölgyesi, Bartucz (Némedi 53.), Rozsi - Harnos, Szabó T., Nemesvári.

Gól: Lógó (3.), Nébl (25.), Nagy E. (28.), Hernády M. (76.) ill. Nemesvári (24.), Tölgyesi (43. - büntető), Szabó T. (74., 83.)

Következő mérkőzés: 04.23. (szombat), Kecskeméti LC - Jánoshalma, 17:00

(forrás: kecskemetilc.hu)

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!