Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 19. 22:33 | Szerző/forrás: keol.hu

Csalás és zaklatás miatt ül a vádlottak padjára

Csalás és zaklatás miatt ül a vádlottak padjára
A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség csalás és zaklatás bűntette miatt emelt vádat egy szabadszállási férfivel szemben.

A 30 éves vádlott az egyedül élő, könnyen befolyásolható, naiv, hiszékeny 66 éves ismerősét 2015 áprilisától kezdve jogtalan haszonszerzési célzattal folyamatosan tévedésbe ejtette. A vádlott a sértettnek először értéktelen ékszereket adott el 80 ezer forintért, amelyekről azt állította, hogy 3-400 ezer forintot érnek. Ezután két alkalommal összesen 85 ezer forintot kért és kapott ismerősétől a traktorjába való akkumulátor vásárlására. További mintegy 30 ezer forintot a vádlott tankolásra azzal az ígérettel kért a sértettől, hogy Kecskemétre menve a bankban elhelyezett nagy összegű pénzét felveszi, és abból tartozásait megfizeti ismerősének. 

Ilyen esetekben a vádlott mindannyiszor a gépkocsiban hagyta a sértettet, bement a bankba, majd különböző történetekre hivatkozott, hogy miért nem jutott pénzhez. A vádlottnak azonban valójában nem volt pénze a bankban, így lehetősége és módja sem volt a kölcsönkért összegek visszafizetésére.

A vádlott további ürügyet talált ki annak érdekében, hogy a sértett pénzét megszerezze: hol adóhátralékra, hol ingatlan eladásra, londoni repülőútra vagy műszaki cikk vásárlásra kért a sértettől alkalmanként 10-50 ezer forint közötti összegeket.

A vádlott összesen legalább 370 ezer forintot csalt ki a sértettől, amit nem fizetett vissza.

Ezen kívül a vádlott 2015 májusától kezdve telefonon és személyesen folyamatosan zaklatta korábbi élettársát annak ellenére, hogy a nő nem akarta vele tovább fenntartani a kapcsolatot. Egyik reggel a nőt telefonján 36-szor hívta. Amikor egyik éjszaka a férfi megjelent a sértett és szülei házánál, a nő kihívta a rendőrséget. A vádlott az őt elszámoltató rendőrnek is azzal fenyegette meg a nőt, hogy ha lecsukják és kiszabadul, kitöri a nő nyakát. Többször hangoztatta, hogy mindenkin bosszút áll, előle nem lehet elbújni. A sértett nőben komoly félelem alakult ki, a lakását is félt elhagyni, mert a vádlott megmondta, hogy neki az ajtó nem akadály, bemegy, ahova akar.

A járási ügyészség a korábban előzetes letartóztatásban, jelenleg szabadlábon lévő, büntetett előéletű férfit csalás és zaklatás bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabását, továbbá a férfi közügyek gyakorlásától eltiltását indítványozta.

A különös visszaesőnek számító vádlott bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog majd dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!