Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 20. 22:17

Április 30-ig lehet pályázni az Auchan Alapítvány összesen 170.000 eurós támogatására

Április 30-ig lehet pályázni az Auchan Alapítvány összesen 170.000 eurós támogatására
Még április 30-ig lehet jelentkezni az idén 20 éves nemzetközi Auchan az Ifjúságért Alapítvány a Magyar Adományozói Fórum és az Ökotárs Alapítvány közreműködésével márciusban meghirdetett „Együtt az ifjúságért!” pályázatára, melyben 20 hazai civil szervezet összesen 170.000 eurós támogatást nyerhet el.

Az Alapítvány olyan társadalomra nézve különösen hasznos, az Auchan áruházak vonzáskörzetében, nehéz helyzetben élő 5-25 éves fiataloknak szóló projektek megvalósulását segíti. A civil szervezetek a hónap végéig, 2016. április 30-ig pályázhatnak a program honlapján keresztül.

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány olyan a társadalomra nézve különösen hasznos, illetve kísérletező projekttervezetek beérkezését várja 2016. április 30-ig a program honlapján, amelyek politikai és vallási nézettől függetlenül, a helyi közösségek számára kiemelt fontossággal bírnak, és az Auchan áruházakkal együttműködve fenntartható és maradandó értéket hoznak létre. Ilyen értékek többek között az olvasás-, írás- és számolás oktatása, a társadalmi integráció, a környezettudatosság és az egészségmegőrzés.

Összesen 20 pályázatot díjaz a zsűri, melyek a 19 áruház és a vállalat budaörsi központjának vonzáskörzetéből kerülnek ki. Az első helyezett projektjének megvalósítását három éven át 12,000 euróval támogatja az Auchan alapítványa, így a hosszabb távú projektek is esélyt kaphatnak a megvalósításra. Egy, a nemzetközi zsűri által kiválasztott magyarországi pályázat részt vehet a 2016. november 17-én, Párizsban megrendezendő ünnepélyes díjátadón, és lehetőséget kap nemzetközi színtéren is megmérettetni magát, ahol további forrásokat nyerhet el projektjének megvalósítására.

Az Auchan az Ifjúságért Alapítványt az Auchan Csoport 1996-ban hozta létre, és 2011 óta minden olyan országban meghirdet pályázatokat, amelyben az Auchan jelen van áruházaival. Az alapítvány támogatásával, Magyarországon 2015-ben például a MagikMe kezdeményezése mellé állva segített létrehozni az első integráló játszóteret Budapesten, illetve a szegedi Hangoskönyvtár korszerűsítésénél az áruház dolgozói is segédkeztek.

További információ az „Együtt az ifjúságért!” pályázati honlapján található: http://alapitvany.auchan.hu/

Kövessen minket a Facebookon is!