Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 25. 20:58 | Szerző/forrás: keol.hu

30 üzletet és házat tört fel egy év alatt

30 üzletet és házat tört fel egy év alatt
A Monori Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy év alatt 30 üzletet és házat tört fel Bács-Kiskun és Pest megyékben, valamint Budapesten.

A bűnügy vádlottja, egy újlengyeli férfi 2014 augusztusától 2015 júliusáig Budapesten, Pest megyében és Bács-Kiskun megyében portyázott. Dabason, Gyálon, Szigetszentmiklóson, Vecsésen, Ócsán, Lajosmizsén többször is megfordult. Útja során családi házak és különböző üzletek zárát felfeszítette, az ajtókat befeszítette, majd az értékesnek vélt dolgokat ellopta.

A vádlott nem válogatott: virágüzletbe, fodrászatba, szoláriumba, állateledel boltba, zöldség- és gazdaboltba éppúgy betört, mint uszodatechnikai, festékáru üzletbe vagy temetkezési üzletbe. Zsákmányában készpénz, műszaki cikk, permetszer mellett szoláriumkrém, bolhairtó nyakörv, születésnapi kártyák vagy dekorációs agyagcsigák is szerepeltek.

A családi házakból főként ékszereket, készpénzt, laptopot és más műszaki cikket, például páraelszívót lopott el.

A vádlott a sértetteknek 20.000,- forinttól 1 millió forintig terjedő összegben okozott kárt a lopással.

A férfit 2015 júliusában fogták el, azóta előzetes letartóztatásban van.

A Monori Járási Ügyészség börtönbüntetésre és mintegy 900.000,- forint erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt a vádlottal szemben.

Kövessen minket a Facebookon is!