Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 26. 22:54 | Szerző/forrás: keol.hu

Háry János kalandjai – Takács Jolán Anna kecskeméti kiállítása

Képgaléria
Háry János kalandjai – Takács Jolán Anna kecskeméti kiállítása
Stílusosan a kecskeméti Háry Hotelben rendezték meg Takács Jolán Anna „Háry János kalandjai" című tűzzománc és akvarell kiállítását.

A május 17-ig, hétfőtől péntekig naponta 15-20, vasárnap pedig 8-20 óra között látogatható tartó tárlatot Komáromi Attila nyitotta meg, közreműködött Nagyné Sztana Cecília.

- Saját magában üdvözül a szép - emelte ki megnyitó beszédében Takács Jolán Anna alkotásairól Komáromi Attila. - Olyan alkotó, aki a képzőművészetből kitekintve a művészetek más ágára is figyel. A történetek is izgatják: legyenek azok a valóság konkrét elemei, vagy éppen az azokra épülő mesék. Tudja, hogy a mesék olyanok, mint némely derék ember, akit jól esik látni...

Most Háryról is szól a kiállítás. Arról a Háryról - Kodály szavaival - aki „olykor a valóságnál is igazabban szól hozzánk". Ha megnézzük a most látható műveket, rájövünk, hogy mennyi szépség van a művészetben... Hacsak majd visszaemlékezünk mind arra, amit itt láttunk, tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül, nem vagyunk magányosak.

Kövessen minket a Facebookon is!