Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 26. 22:59 | Szerző/forrás: keol.hu

A Kecskeméti Főiskolán tartott előadást Izrael magyarországi nagykövete

Képgaléria
A Kecskeméti Főiskolán tartott előadást Izrael magyarországi nagykövete
Kedden délután a Kecskeméti Főiskolára érkezett és előadást tartott Ilan Mor Izrael Állam magyarországi nagykövete. Az előadás címe ez volt: Challenges and opportunities in the Middle-East - Kihívások és lehetőségek a Közel-Keleten.

Őexcellenciája Ilan Mort az előadáson résztvevő főiskolai tanárok, hallgatók, Bács-Kiskun megyei vállalkozók körében Dr. Johanyák Csaba Zsolt, a Kecskeméti Főiskola tudományos dékánhelyettese, majd Dr. Piros Júlia, a Magyar-Izraeli Baráti Társaság kecskeméti elnöke köszöntötték.

- Karunkon sok éves hagyománya van annak, hogy előadásokra hívunk meg fontos személyiségeket, akik nem csak kollégáinknak és hallgatóinknak, hanem minden érdeklődőnek tartanak előadásokat különböző érdekes témákban. A mai ezek közül is egy különleges alkalom - mondta Dr. Johanyák Csaba Zsolt.

- Köszönjük a főiskola vezetőségének, hogy lehetővé tették ezt a mai előadást. Annál is inkább, mert Izraelről sajnálatos módon legfőképpen az arab-izraeli konfliktus kapcsán hallunk a médiában, és csak kevés szó esik arról, hogy Izrael a világ egyik vezető országa a high-tech iparágak és az innováció területén - hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Piros Júlia.

Őexcellenciája Ilan Mor, 2011 szeptembere óta Izrael Állam magyarországi nagykövete. Pályafutása során számos más diplomáciai pozíciót töltött be mind Izraelben, mind külföldön a geo-stratégia területén. 2009 és 2011 között az Izraeli Védelmi Erők (IDF) rangidős külpolitikai tanácsadója volt.

A Kecskeméti Főiskolán tartott előadásában többek között kiemelte, hogy a jórészt sivatagos földrészen fekvő, 1948-ban újjáéledt Izrael mindeddig sikerrel küzdött meg a terrorizmus és a létét fenyegető háborúk rémével, de a mostoha körülmények ellenére mégis elsők közt támogatja a világ más, katasztrófa sújtotta térségeit.

A fiatal állam az elmúlt néhány évtizedben olyan forradalmi eljárásokat dolgozott ki, melyek által rövid időn belül a világ egyik vezető gazdaságfejlesztő nagyhatalmává vált. Izrael többek között úttörő az orvosbiológiai és technológiai kutatások terén, de csúcsteljesítményeket ért el a high-tech tudomány, a mezőgazdasági innovációk, és a művészetek sok más ágában is.

Kövessen minket a Facebookon is!