Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. április 29. 19:15 | Szerző/forrás: keol.hu

Kakaós csigát rabolt egy kecskeméti vegyesboltban

Kakaós csigát rabolt egy kecskeméti vegyesboltban
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy 18 éves kecskeméti fiatalember ellen, aki 2015. október 28-án kakaós csigát lopott egy kecskeméti vegyesboltból, majd a sütemény megtartása érdekében megcsavarta az eladó csuklóját.

Az elkövetéskor még fiatalkorú férfi 2015. október 28-án délelőtt bement egy kecskeméti vegyesboltba. Elhatározta, hogy a bejárat mellett lévő péksütemények közül ellop egy 130 forint értékű kakaós csigát. El is vette a kakaós csigát és a zsákmánnyal rögtön szaladt volna ki az üzletből.

Az eladó hölgy azonban észrevette a lopást. A vádlott után lépett és a pulóverénél megragadva megpróbálta visszatartani. Ekkor azonban a vádlott a lopott péksütemény megtartása érdekében erőszakot alkalmazott: húzta kifelé magával a sértettet a boltból. Eközben a fiatalkorú rabló a bal kezével hátranyúlt, ráfogott az eladó bal csuklójára és erősen megszorította, megcsavarta.

A sértett a fájdalom miatt kénytelen volt elengedni a rabló ruháját, így a fiatalember a lopott péksüteménnyel együtt elszaladt a helyszínről. A rablás miatt az eladó a bal csuklóján 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg. A kecskeméti rendőrök egy nap múlva már el is fogták és őrizetbe vették a vádlottat.

A büntetett előéletű, rablás miatt már felfüggesztett börtönre is ítélt vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Az ügyész végrehajtandó fogház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a felfüggesztett büntetését is hajtsák végre. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!