Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 3. 19:22 | Szerző/forrás: keol.hu

Soltész Miklós Kecskeméten - Ötéves lett a Matkói úti hajléktalanszálló

Képgaléria
Soltész Miklós Kecskeméten - Ötéves lett a Matkói úti hajléktalanszálló
A Komplex Hajléktalanellátó és Rehabilitációs Központ ötödik évfordulós rendezvényén kiemelt vendég volt Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint együtt ünnepelt az intézményt működtető Máltai Szeretetszolgálattal Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is kedden délelőtt.

Az ötéves születésnap ünnepi szentmisével indult, amelyet Juhos Imre atya celebrált, majd kerekasztal beszélgetésre invitálták a vendégeket a hajléktalanszálló emeleti dísztermébe.  

- Egy intézmény történetében kevésnek tűnhet, egy ember sorsában viszont távlatokat jelenthet ez az öt év - kezdte ünnepi köszöntőjét Rigóné Kiss Éva, a Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának vezetője. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt öt évben a környék lakóinak többsége befogadta az intézményt, toleránsak a gondozottakkal, ami óriási eredmény. - Ezt a bizalmat szeretnénk megőrizni, ennek érdekében mindent megteszünk a jövőben is.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszönetet mondott a Máltai Szeretetszolgálat minden munkatársának, lelkes önkénteseinek, akik nap, mint nap az elesettekért dolgoznak. 

- Ez a hajléktalanszálló nem csak fedett helyet, meleg ételt biztosít a rászorulóknak. Ennél sokkal többet adnak: törődést, gondoskodást, szeretetet, amely a mai világban megfizethetetlen - zárta ünnepi köszöntőjét a polgármester asszony.

Soltész Miklós államtitkár beszédében kiemelte, a Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméten folyó munkája iránymutató országosan is. Szombathely mellett ez az a város, ahol a cél, hogy a továbblépésben is segítsék a bajba jutott embereket. Ahol lehetőséget adnak számukra arra, hogy kitörjenek ebből az élethelyzetből. 

Az ünnepség vendége volt Kónya István, a Dán Velux Alapítvány képviselője is. Öt évvel ezelőtt az alapítvány 255 millió forintot biztosított a hajléktalanszálló 100 milliós építéséhez. Kónya István gratulált az elmúlt öt év példamutató munkájához, és további sok sikert kívánt a szolgálatnak. 

A délelőtti program utolsó részeként a Hírös Agóra képviseletében Szappanos Benedektartott prezentációt Dániáról, majd ünnepi ebéddel kínálták a vendégeket.

(a szöveg forrása: hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!