Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 4. 21:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Közbeszerzési konferenciát rendeztek Kecskeméten

Képgaléria
Közbeszerzési konferenciát rendeztek Kecskeméten
Dr. Határ Mária, Kecskemét Megyei Jogú Város jegyzője kezdeményezésére az új közbeszerzési szabályozás egyes kérdéseire vonatkozóan szakmai konferenciát tartott a Városházán a Közbeszerzési Hatóság. A szerdán rendezett konferencián - melyen önkormányzati tisztségviselők, hivatalvezetők vettek részt - Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Dr. Puskás Sándor, a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke nyitották meg.

Európában a XXI. századi közigazgatás egyik nagy kihívása a közbeszerzési szabályozás pontos ismerete, a változások nyomon követése. A közigazgatáson belül a kölcsönösség, a tájékozódás, a tájékoztatás lehet a garancia arra, hogy a hivatalok vezetői minden szükséges ismeret birtokában jutnak, és a szabályozást a gyakorlatban is képesek lesznek nagy biztonsággal alkalmazni. Ez volt a célja a ma tartott kecskeméti konferenciának, amelynek Kecskemét város vezetése örömmel adott otthont. 

- Megköszönöm jegyző asszonynak, hogy felhívta a figyelmemet arra, hogy szükség van erre a konferenciára. Hiszen változott a szabályozási környezet az elmúlt években, előtérbe kerültek a közbeszerzési eljárások és indokolt, hogy „tisztábban" lássunk ezen a területen. Az ehhez szükséges információkat pedig megfelelő szakmai körből kapjuk meg - mondta megnyitó beszédében Szemereyné Pataki Klaudia. 

Közel ötmilliárd forintos nagyságrend amit immár minden évben közbeszerzésben tervez és bonyolít le a Kecskeméti Polgármesteri Hivatal. Ezt az összeget tetézik még a hivatalhoz kapcsolódó vállalatok, vállalkozások, nonprofit szervezetek közbeszerzési eljárásai. 

A konferencián szóba került témakörök a következők voltak: a hirdetményekkel kapcsolatos változások, az értékelési szempontrendszer, a fenntartható közbeszerzés, a Közbeszerzési Tanács kiviteli rendszere, a szerződésmódosítás szabályai és a jogorvoslati rendszert érintő változások.

Kövessen minket a Facebookon is!