Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 5. 13:04

Komoly díszmű-üveges kihívás

Képgaléria
Komoly díszmű-üveges kihívás
Kecskemét neves díszmű-üveges mestere, Holtság Károly, az eltelt évtizedekben számtalan kiemelkedő munkájával lett ismert határainkon innen és túl. Legutóbb arról számoltunk be lapunkban, hogy egy hat és fél méter magas – és csaknem ugyanilyen széles -, pünkösdi jeleneteket megelevenítő, gyönyörű ablakot készített a 120 éves, neogótikus stílusban épült karcagi katolikus templomnak. Ezt követte Kiskunhalason a felsővárosi Jézus Szíve templom díszüvegezése. Jelenleg a mezőkövesdi templom nyolc új, klasszikusan festett, szenteket ábrázoló ólomüveg ablakának kialakításán, hőszigetelésén fáradozik.

A napokban tudtuk meg, hogy Holtság Károly elnyerte a főváros egyik kiemelt műemlékvédelmi épületének, a Ferenciek terén található Párizsi udvarnak a díszüvegezését. Az épület több mint félezer kisebb-nagyobb díszüveges felületrészeinek felújítására vállalkozott a kecskeméti mester, az üvegkupolás mennyezettől a lépcsőházakig.  

(Az Index információi szerint: „Az épületből ötcsillagos szálloda lesz, az épület tulajdonosa, a Mello Mood csoport, a vételárral együtt 12 milliárd forintot költ a felújításra... Az épületben a szálloda mellett lesznek éttermek, kávézók, üzletek, továbbá konferenciaterem és fitnesz részleg is.”)

Ahogy azt a mellékelt fotók is sejtetik, óriási munka vár Holtság Károlyra és csapatára, aminek befejezésére mindössze egy esztendőt kaptak. Sok sikert kívánunk a neves díszmű-üveges mesternek, ehhez az erőpróbához is! 

Kövessen minket a Facebookon is!