Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2016. május 5. 23:29

Egy kellemes délután a Kiss Cukiban

Képgaléria
Egy kellemes délután a Kiss Cukiban
Régi barátság fűzi Farkas P. Józsefet, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatóját Kiss Zoltán mestercukrászhoz, a lajosmizsei Kiss Cuki Tradicionális Családi Cukrászat tulajdonosához. Zoltán ugyanis rendszeresen részt vesz a népkonyha kiemelt rendezvényeinek szervezésében, lebonyolításában olyképpen, hogy különleges alkalmakkor gyakorta küld cukrásztermékeket – a népes vendégsereg nagy-nagy örömére. Éppen ideje volt tehát, hogy újra találkozzanak, felelevenítsék a közös emlékeket Lajosmizsén – néhány gombóc ízletes fagylalt társaságában. (Fotók: Mátyus István)

– Cukrászdánkat 1995. december 12-én nyitottuk feleségemmel, Gabival – mondja a kezdetekről Zoltán. – A cukrász szakmában szerzett hazai és nemzetközi tapasztalattal és családom támogatásával mára a kecskeméti cukrászdák mellett a megye egyik kedvenc ilyen jellegű vendéglátóhelyévé lettünk. Büszkeséggel tölti el családi vállalkozásunkat, hogy 2009-ben átvehettem a magyar vendéglátás egyik legnagyobb elismerését, a Venesz-díjat. Ez betérő vendégeink jó ízlését is tükrözi, hiszen fejlődésünk nélkülözhetetlen eleme süteményeink, tortáink és egyéb cukrásztermékeink iránt megnyilvánuló, folyamatosan megújuló kereslet – dicséri vendégeit. (Közben mosolyog.)

– Fontosnak tartjuk, hogy ez a gyönyörű szakma az utánunk  következő generáció számára is hordozzon szépségeket, kihívásokat, ezért nagy hangsúlyt fektetünk tanulóink képzésére. Igyekszünk átadni mindazt a tudást, amit évtizedek alatt összegyűjtöttünk.

– Jóleső érzés számunkra, hogy menyasszonyi- és egyéb alkalmi tortáink, süteményeink képviseletében szinte ott lehetünk kedves vendégeink ünnepi asztalánál, legyen az születésnap, keresztelő vagy éppen esküvő.

A múlt egyik fontos momentuma is szóba kerül: – 2001 novemberében nagy örömmel nyitottuk meg Lajosmizsén, a Városház téren  második cukrászdánkat, amely kedves feleségem nevét viseli. 

Ami pedig a választékot illeti: – Mindig vendégeink igényei szerint alakítjuk. A cukrász- és uzsonnasütemények mellett sós-, édes aprósüteményeket, alkalmi- és dísztortákat, esküvői tortákat, nyáron pedig főzött fagylaltkülönlegességeket is kínálunk. Esküvői tortáinkat mindig egyedileg készítjük ügyfeleink színre, formára és ízre vonatkozó elképzelései, kérései alapján. Alapanyagaink összeválogatásánál gondosan ügyelünk a frissességre és a minőségre. Nagyon fontosnak tartjuk a hazai jó minőségű, kontrollált élelmiszerek használatát. Ehhez tartjuk magunkat. Az egészséges életmód és a modern konyha elvárásainak megfelelően a gyümölcsösebb, könnyebb süteményeket és tortákat ajánljuk elsősorban kedves vendégeinknek, de természetesen valljuk, hogy néha egy kis „bűnözés" is jót tesz a léleknek – Manchmal eine Sünde gut für Die Seele – ahogyan a németek mondják.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház támogató