Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 9. 16:47

Ezentúl wojtylások is takarítják a Romkert területét

Képgaléria
Ezentúl wojtylások is takarítják a Romkert területét
Kecskemét – A főtéri Romkertnél folytatott megbeszélést Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatója és Nagy Ágnes Kecskemét város főkertésze hétfő délelőtt. Szóba került, hogy miként lehetne megnyugtató módon rendezni a Romkert, valamint Páter Károlyi Bernát ferences atya emlékhelyének környezetét, ugyanis az elmúlt időszakban egyesek köztéri szemétlerakóvá, illegális illemhellyé változtatták Kecskemét főterének e történelmi részét. (Fotók: Tódor Norbert)

A mindvégig konstruktív légkörben zajló tárgyaláson megállapodás született arról, hogy az önkormányzat részéről felnyíratják a Romkert két végén elterülő bokros területet annak érdekében, hogy mindinkább láthatóvá váljon, ha valaki rendbontást követ el. Ezáltal – a főtéri kamerák segítségével – könnyebben beazonosítható lesz a szabálysértést elkövető személye. Kecskemét önkormányzata vállalta továbbá: információs táblát helyeznek el a Romkertben, melyen röviden tájékoztatják az érdeklődőket a helyszín történetéről. Arról, hogy az 1698-ban épült egykori Szent Mihály kápolna maradványait (alapfalait) láthatják, melyet 1796-ban lebontottak, majd 1973-74-ben került ismét napvilágra romkert formájában, mely Mayer Antal tervei alapján nyerte el végső, ma is látható formáját.  

A Karol Wojtyla Barátság Központ Szent Ferenc Környezetbarát Körének tagjai ezentúl heti rendszerességgel látogatnak el a helyszínre, és minden alkalommal összegyűjtik az elmúlt héten esetlegesen ott „felejtett” szemetet, hulladékot. Hétfőn immáron harmadszorra jöttek, utoljára múlt pénteken takarítottak a helyszínen. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szent Ferenc Környezetbarát Kör