Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 9. 22:20 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskemétre érkezett a "Sport Legyen a Tied!"

Kecskemétre érkezett a "Sport Legyen a Tied!"
Kecskemétre érkezett A Sport Legyen a Tied rendezvénysorozat. Az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Diáksport Szövetség közös szervezésében összesen 14 sportág mutatkozott be a Messzi István Sportcsarnokban. A rendezvényen több mint ezer általános iskoláskorú gyerek vett részt. Kecskemét városvezetését Bogasov István tanácsnok képviselte.

A Kecskeméti Judo Club látványos bemutatójával vette kezdetét a Sport Legyen a Tied rendezvénysorozat, amelyet idén minden megyeszékhelyen megrendez az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Diáksport Szövetség. Most tartanak a helyszínek kétharmadánál. A Messzi István Sportcsarnokban 14 sportág mutatkozott be, a cél, hogy rávegyék a rendszeres mozgásra a gyerekeket.

Tavaly rendezték meg először a Sport Legyen a Tied rendezvénysorozatot, akkor országszerte mintegy 17 ezer gyerek vett részt a programokon. A szervezők szerint már az első év után látványos eredményeket sikerült elérni.

Az idei rendezvényekre 500 millió forint áll rendelkezésre, ebből az összegből minden megyeszékhelyen megrendezik a bemutatókat, illetve az összegből arra is jut, hogy az iskolák sporteszközöket kapjanak, tavaly 286 intézmény részesült tárgyjutalomban.

HÁTTÉR:

A Sport Legyen a Tied!" program fő célkitűzése, hogy országszerte segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, elősegítve ezzel a közreműködő sportági szövetségek utánpótlás-bázisának növekedését. A Program továbbá a köznevelési intézmények sporteszköz állományának fejlesztésével támogatja az iskolai testmozgást, amelyek átadása során a legtöbb esetben a helyi egyesületek sportági bemutatóval igyekeznek a gyerekek figyelmét felkelteni sportolási lehetőségeikre.

(Forrás: hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!