Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 11. 22:40 | Szerző/forrás: keol.hu

A KESI leány vízilabda szakosztály bemutatkozik

A KESI leány vízilabda szakosztály bemutatkozik
Mit nyújt a vízilabda annak, aki ennek a sportágnak szenteli szabadidejét? A csapatjáték élményét, a gyors döntés képességének elsajátítását, alkalmazkodást és KESI leány vízilabda szakosztálya tanúsítja, hogy a vízilabda lelkileg is megerősíti az embert.

A sok pozitívum mellett viszont felhívják a figyelmet, aki kipróbálja ezt a sportágat, az ne az első hét tapasztalatai alapján döntsön. A sportág összetett, a sikerélmény pedig később jön, de kitartással a sportsikerek sem maradnak el.

Ádám Zsuzsanna edző, korábbi többszörös felnőtt válogatott és junior Európa-bajnok csapatkapitány, saját bevallása szerint kisebbekkel szeretett volna foglalkozni, de a mindennapos munka a lányokkal „szerelem" lett. „Heti 5 nap van edzésük, nagyon jó velük dolgozni, nekem ez az álommunkám. A többi oktatóhoz képest annyi a különbség, hogy én nem a medence partjáról, hanem vízből oktatok. Ezt eredményesebbnek tartom. Hivatalosan a gyerek korosztálynak vagyok az edzője, Sallai Csanád pedig a szakosztály vezetője. A KESI-ben „gyerek", „serdülő" és „ifi" korosztály mellett van kétszintű előkészítő csoport. Az egyik a teljesen kezdőknek, ahol úszni is meg lehet tanulni, a másik a haladóknak az OB1-es szereplés előtt."

Maczkó Lilla  (16 éves) a KESI vízilabda szakosztályának ifi csapatában játszik kapusként és a tél folyamán meghívást kapott a ifi-serdülő válogatott vízilabda edzéseire. A lányok tudását még tavaly októberben mérték fel. Faragó Tamás, az utánpótlás lány válogatott szövetségi kapitánya számára tehetséges kapusnak bizonyult a KESI-s lány. „Azt mondta lát bennem fantáziát és szeretné beépíteni a válogatottba" - mondta Lilla, majd hozzáteszi: „Ezt követően kaptam meghívást a válogatott edzéseire, egy meccsükön pedig már játéklehetőséghez is jutottam. Nagy élmény és nagy kihívás is volt egyben. Jó lenne minél tovább a keretben maradni, egyelőre csak 3. kapus vagyok." A Katona József Gimnázium biológia szakára járó ifjú tehetség már arra is gondolt, hogy sportpszichológiát szeretne a későbbiekben tanulni, de mivel csak 10. osztályos ráér még erről dönteni.

A Maczkó Lillán kívül még sok eredményes játékossal büszkélkedhet a Kecskeméti Sportiskola. Gálicz Zsófia (14 éves) az éppen aktuális ranglista szerint a 10 legjobb góllövő között van az országban a gyermek korosztályban. Szabó Nikolett (13 éves) pedig az OB1-ben is játszik, az ide vezető út első lépése pedig  iskolai úszásoktatással kezdődött, később jött a vízilabda. Gálicz Zsófia hosszú távon az úszást unalmasnak találta, azonban a víznél szeretett volna maradni, így jött a vízilabda. Adamik Nóra (14 éves) esetében az egész család - kivéve az édesapát - vízilabdázik, ezért evidens volt, hogy ő is fog. Szabó Vivien (16 éves) asztmás volt, ezért kezdett úszni és később ő is a vízilabda szerelmese lett. Ostern Kitti 10 kg-ot adott le a kemény munkának köszönhetően. El-Sahid Rosa (15 éves) szerint izgalmas sportág, ezért voksolt mellette.

A lányok szeretettel várnak mindenkit a május 21-ei vízilabdás toborzón és hangsúlyozzák: „Kevés a balkezes játékos, ezért ők előnyben vannak és aki ide szegődik, az felejtse el a hosszú körmöket."

ITT tekinthetik meg a Hirös Sport képgalériáját!

(Forrás: hiros-sport.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!