Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 12. 11:58

Wojtyla népkonyha: Granada-ebéd a főszakács ajánlásával

Képgaléria
Wojtyla népkonyha: Granada-ebéd a főszakács ajánlásával
Alig egy hónapja történt, hogy a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ nehézsorsú ellátottjai úgy érezhették, mintha egy napra négycsillagos szállodává alakult volna a népkonyha. Akkor a paprikás krumpli kolbásszal olyan kiválóra sikerült, hogy együttes felkiáltással üzenték Bárdi Sándornénak, a négycsillagos kadafalvai Granada luxushotel tulajdonosának: szépen kérik, főzzön nekik máskor is valami hasonlóan finomat. És lám! (Fotók: Mátyus István)

A szegény emberek kérése egészen Bárdi Sándorné irodájáig elhallatszott, ahol a tulajdonos asszony gyorsan meghozta döntését: úgy határozott, újra segíteni fog.

Ezúttal nem csak étel érkezett a Granadából; Kovács Sándor mesterszakács is eljött a szegények közé. Molnár Zoltán intézményvezető köszöntötte délben a „nagyközönség” előtt. Kovács úr röviden bemutatta munkahelyét: fiatal, jól képzett, szakirányú végzettséggel rendelkező személyzet biztosítja vendégeik elégedettségét a 120 férőhelyes étteremben. Kizárólag kiváló alapanyagokból, modern technológiával készült ételeket kínálnak vendégeiknek. A nagy érdeklődésre való tekintettel szakképzett dietetikus szakácsuk speciális kínálattal kedveskedik az erre igényt tartóknak: magas vérnyomásos betegeknek, koleszterin érzékenyeknek, fogyni vágyóknak. Ezen felül naponta 250-300 adag előfizetéses étkezést tudnak biztosítani az érdeklődőknek. Továbbá örömmel vállalják reprezentatív környezetben esküvők, osztálytalálkozók, céges partik, egyéb közösségi rendezvények lebonyolítását, akár szabadtéri környezetben.

Kovács Sándor slambucot hozott a szegényeknek, több mint száz adagot. E név hallatán igen sokan elcsodálkoztak; nem tudták, mit takar az elnevezés. A mesterszakács segített felismerni az óriási bogrács tartalmát: a slambuc nem más, mint egy tésztából és krumpliból készülő, szalonnával ízesített pásztorétel. Bográcsban főzik. Ha mégsem abban készítik, akkor viszont nem nevezhető slambucnak – hangsúlyozta „közönségének” Kovács Sándor. Elmondta még róla, hogy hajdú-bihari tájjellegű étel, valószínűleg a Hortobágyon készíthették először, számos helyen azonban öhömpörköltként tartják számon. Az ország többi részén is főznek hasonló ételeket, azokat viszont más névvel illetik és elkészítési módjuk is eltér kisebb-nagyobb mértékben.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház