Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 12. 20:12

Kiskőrös Város Önkormányzata kihirdette a 2016-os évi önkormányzati rendezésű fesztiválokat.

Képgaléria
Kiskőrös Város Önkormányzata kihirdette a 2016-os évi önkormányzati rendezésű fesztiválokat.
Az idei év sok meglepetést és változást hoz a városi rendezvények terén a kiskőrösi lakosság és az odalátogató turisták életébe. Kiskőrös Város Önkormányzata céltudatosan kezdte el megreformálni, korszerűvé tenni a helyi rendezésű fesztiválokat úgy, hogy azok közben hűek maradjanak a történelmi és autentikus gyökerekhez.

A Városalapítók Napja Országos Rétes és Gasztronómiai Fesztivál

2016. május 20-21-22.

A Hagyományőrző fesztivál kiemelt célja, hogy a helyi és környékbeli települések lakóinak, valamint az idelátogató turistáknak egy komplex gasztronómiai és könnyűzenei programot nyújtson. Az eseményen a régi korok hangulatát idéző rétes készítés mellett, a modern és a tradicionális magyar konyha remekei, valamint a környék borászatai is megjelennek. A változatos programok mellett, színvonalas színpadi fellépések is várják az érdeklődőket. Évről évre neves előadókat hallhatnak és láthatnak az idelátogatók.

A nagyfokú érdeklődés végett az a döntés született, hogy az idei évtől a rendezvény három napossá bővül, hogy még tovább élvezhessük a finomabbnál finomabb ételeket, valamint a jobbnál jobb programokat. A műsorterv már elkészült, ami a nagyközönség számára is nyilvánossá vált. Főbb fellépők lesznek: Korda György és Balázs Klári, Dj. Dominique, Kis Grófo, Children of Distance, és a Csík Zenekar koncertje Rúzsa Magdi és a Fitos Dezső Társulat vendégszereplésével.

XXIV. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok

2016. szeptember 4-5-6.

Kiskőrös városának legnagyobb fesztiválja a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok. A rendezvény nagy múltra tekint vissza, hiszen immáron 24. alkalommal kerül megrendezésre. A fesztivál a szüret és az újbor köré összpontosul, de természetesen nagy szerepet kap a szlovák tradicionális gasztronómia is. A színpadi műsorok sokszínűségét példázza, hogy az Önkormányzat évente igyekszik eleget tenni minden korosztály ízlésvilágának megfelelő produkciók felvonultatásával. A tavalyi évben az odalátogatók meghallgathatták élőben a Halott Pénzt, a Budapest Bárt, valamint az István a Király című rockoperát. Idén is nagyszabású műsor készül, amiben minden bizonnyal ismételten mindenki megtalálja a számára szimpatikus koncertet, előadást. A több mint 50 gasztronómiai és kézműves kiállító tovább színesíti a rendezvény kínálatát, illetve a kisebbek örömére hatalmas vidámparkkal és interaktív játéktérrel kedveskedünk.

II. Kemencés Gasztronómiai Fesztivál

2016. november 14.

Tavalyi évben került megrendezésre első alkalommal a Kemencés Gasztronómiai Fesztivál, amely nagy sikert aratott. A családias hangulatú rendezvény különlegessége, a közösségépítő erejében lakozik. A Város Kemencéje megépülésének tiszteletére, az Önkormányzat egy városszintű közös sütés-főzést szervezett a főtérre. A kiállított kemencékben kenyérlángosok, rétesek és sült húsok sültek, de voltak akik bográcsban készült egytálételeket készítettek. A látogatóknak a helyszínen megvásárolható kóstolójegyek segítségével lehetőségük volt végigkóstolni az elkészült finomságokat. A gasztronómiai élvezetek mellett számos családi program közül is választhattak a résztvevők, este pedig a Mrs. Columbo együttes lépett a színpadra, majd a Bratyó Band helyi fellépők kerekítettek egy hatalmas házibulit a főtér közepén. A közös sütés mellett fontos szerepet kapott a hagyományőrzés is, az érdeklődők kipróbálhatták magukat és kézügyességüket a csuhé tárgyak készítésében, vagy akár nevezhettek családjukkal az akadályversenyekre. Az idei évre nézve is szeretnénk megtartani a Kemencés Fesztivál családias hangulatát és reméljük, hogy minél többen csatlakoznak a közös sütéshez is.

Kövessen minket a Facebookon is!