Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 20. 23:11

Újabb mérföldkő vizeink védelmében

Újabb mérföldkő vizeink védelmében
Magyar állomásához érkezett a WWF és a Coca-Cola legnagyobb regionális természetvédelmi összefogása, amely 7 éven keresztül 5 országban, mintegy 53 km² vizesélőhely rehabilitációját és 12 millió m³ víz megőrzését, vagy természetes állapotába történő helyreállítását célozza a kelet-közép-európai régióban. A Barcs melleti Ó-Dráva holtágának helyreállítása egyben az első LIFE+ alap által támogatott magyar-horvát közös természetvédelmi projekt.

A több mint 800 000 euró összköltségvetésű, három magyar és három horvát szakmai partner részvételével megvalósuló feladatok társfinanszírozását a Földművelésügyi Minisztérium és a      Coca-Cola Alapítvány biztosítja.

A Coca-Cola és a WWF egy hét éves együttműködés keretein belül a Duna vízgyűjtőterületén folyók és hozzájuk kapcsolódó élőhelyek helyreállításán dolgozik. Magyarországona barcsi Ó-Dráva holtágának helyreállítása az első terepi kivitelezés ennek az összefogásnak a keretében. A holtág vízpótlásának javítása fogja szemléltetni azt a viszonylag egyszerű és költséghatékony módot, amivel javítható a vizesélőhelyek és a környező ártéri erdők ökológiai állapota, valamint javulnak a horgászat feltételei.

Ez a holtág a Dráva folyó bal partján található leghosszabb egykori folyókanyarulat. A terület része az öt országot átölelő, jövőbeni Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátumnak. A három folyó vidéke, melyet "Európa Amazonasaként” szoktak emlegetni, Ausztriától Szlovénián, Magyarországon és Horvátországon keresztül Szerbiáig terül el. 

Kövessen minket a Facebookon is!