Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 25. 21:32 | Szerző/forrás: keol.hu

Köszönetet mondtak a kecskeméti vízilabda támogatóinak

Képgaléria
Köszönetet mondtak a kecskeméti vízilabda támogatóinak
A Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztálya köszönte meg a támogatók segítségét kedden este.

Ünnepi rendezvényt tartottak a KESI vízilabdázói, amelynek apropója az volt, hogy megköszönjék a társasági adójukat (TAO) felajánló gazdasági szervezetek támogatását.

Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte elsőként a megjelenteket, majd elmondta, hogy egyértelműen érződik, növekszik a vízilabda iránti érdeklődés a fiatalok körében. Kiemelte, hogy a Kecskeméti Fürdő adta lehetőségeket sokan irigylik az országban, a létesítmény adottságaival pedig megfelelően élniük kell a hírös városi sportolóknak. 

Hozzátette, hogy a Magyar Vízilabda Szövetséggel és a KSI-vel kiváló kapcsolatot ápolnak, ami biztos alapot ad a jövőt illetően. Szélesedett továbbá az önkormányzaton túli támogatók köre: nekik kiváltképp köszönik, hogy a sportág mellé álltak, hiszen nélkülük az álmok nem válhatnának valóra. A vezető köszönetet mondott Ivkovicsné Béres Tímeának is, aki a KESI sportszakmai igazgatójaként sokat tett azért, hogy stabillá váljon a vízilabda helyzete Kecskeméten.

A Magyar Vízilabda Szövetség képviseletében, valamint a KSI vízilabda szakosztályának vezetőjeként dr. Szívós István szólalt fel. A szaktekintély Kecskemétre mindig szívesen látogat, mert a partneri kapcsolat megingathatatlan. Hangsúlyozta, hogy a Kecskeméti Fürdő olyan lehetőségeket kínál a póló számára, melyek a világ élvonalához tartoznak. Hozzátette, hogy Magyarország kiemelkedő sportsikereiben a vízilabda vezető szerepet tölt be, ezért a támogatók, szponzorok is biztos helyen tudhatják a pénzüket. A munka a hírös városban elkezdődött, s türelemmel végig kell járniuk az utat, mert az eredményekhez idő kell. Végül mindehhez sok sikert kívánt az olimpiai bajnok.


Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a beszédében hangsúlyozta, hogy Kecskemét sportéletében a vizes sportágak igazán sikeresek manapság, hiszen két úszónk is riói részvevő lett a londoni Eb-n. Ezekhez a sikerekhez most a vízilabda is felzárkózhat, a feltételek adottak, a szakmai munka megfelelően zajlik az utánpótlásban. Az infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatban a polgármester asszony elmondta, hogy terveik között szerepel a strandon található medence hasznosítása a nyári hónapokon kívül, amihez nagy segítséget nyújthatnak a TAO-támogatások.

Monostori Attila, a KESI vízilabda-szakosztály vezetőjének évértékelőjében elhangzott, hogy 120 igazolt versenyzővel rendelkeznek jelenleg, illetve 60 gyermek jár előkészítő csoportba hozzájuk. Mint kiemelte, az alulról építkezés folyamata elkezdődött, s ez már az eredményekben is látszik, hiszen tavaly nyáron a 2004-es korosztállyal megnyerték a rangos Beck Péter Tornát. Megköszönte a város és a támogatók segítségét, mert így vehettek részt a versenyeken, edzőtáborokon, amelyek elengedhetetlenek a gyerekek fejlődéséhez. Edzőkollégáinak is háláját fejezte ki szakember, s bizakodva tekintett a jövőbe, hiszen Kecskemétről 14 fiatal (6 leány és 8 fiú) vehetett részt az utóbbi időkben az országos tehetséggondozó összetartásokon.

(szöveg: KeSport)

Kövessen minket a Facebookon is!