Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 26. 20:21 | Szerző/forrás: keol.hu

Kik lesznek az idei évad LEG-jei? Kik kapják meg a kecskeméti „kis Oscarokat”?

Kik lesznek az idei évad LEG-jei? Kik kapják meg a kecskeméti „kis Oscarokat”?
Végéhez közeledik a szavazás! Május 27-én, pénteken lezárulnak a nézők voksait gyűjtő urnák, és a június 4-ei 8szombati) Együtt a Művészetért Gálán kiderül, kik lesznek az idei évad LEG-jei a Kecskeméti Katona József Színházban. A szavazásról és a gáláról Seres Sárával beszélgettünk. (A fotó a 2015-ös díjátadón készült.)

- Mit tegyen, aki eddig nem tudott szavazni? Hozzá lehet jutni last minute szavazólapokhoz?

- A nézők a színházi előadások alkalmával kaphatták meg a szavazólapokat, amelyeket az aulában kihelyezett gyűjtőládába dobhattak be. Aki eddig nem jutott hozzá, keresse fel a színház jegypénztárát, ahol akár az utolsó napon is kérhet szavazólapot, és helyben le is adhatja kitöltve.

- Új kategóriával bővült a LEG-ek sora. Miért?

- Idén először díjazni szeretnénk a Legjobb táncművészt is, hiszen a Kecskemét City Balett tagjai magas művészi színvonalú produkciókkal elismerésre méltó tagjai lettek a társulatnak. Így tíz kategóriában lehet szavazni az évad legjobbjaira.

- Milyen műsorral készülnek a díjátadó gálára?

- A hagyományoknak megfelelően színvonalas, szórakoztató, egyedi műsorral készül a színház, A műsort Decsi Edit és Orth Péter vezeti. A népes fellépő listából csak néhány név: Hajdú Melinda, Dobó Enikő, Pál Attila, Szemenyei János, Ferencz Bálint, Kiss Zoltán, Aradi Imre, Károly Kati és a kiváló Kecskemét City Balett tagjai.

- A szavazásról lehet részeredményeket tudni?

- A napokban már ürítettem a szavazóládákat, ugyanis a leadott szavazatok mennyisége miatt igen időigényes az összesítés. De természetesen a végső eredményt én is csak május 27-e után fogom látni. Előzetesen annyit azért elárulok, hogy a Legjobb előadás és a Legjobb kisszínházi előadás kategória esélyesei elég jól kirajzolódnak már. Az egyéni kategóriákban viszont nagyon megoszlik a közönség véleménye, ami azt bizonyítja, hogy ebben az évadban is kiválóbbnál kiválóbb alakításokat láthattunk a színpadon.

- Milyen díjat vehetnek át a LEG-ek?

- Az egyes kategóriák nyertesei a pénzdíj mellé egy-egy egyedi képzőművészeti alkotást kapnak, ami rendszerint a Kecskeméti Katona József Színház épületét ábrázolja. Volt már kerámia, zománc, rézkarc, pasztell alkotás. Idén Kis Tamás szobrászművész munkáit vehetik át az arra érdemesek. 2009-ben az első ESTem díjátadásra választottuk az "Együtt a művészetért!" szlogent. Nagyon örülök, hogy azóta összefogva, együtt a támogatókkal, minden évad végén díjazhatjuk a művészeket. Köszönet ezért az Autó Univerzál Kft-nek, a Cab Tec Kft-nek, a Phoenix Mecano Kft-nek, a Kecskeméti TERMOSTAR Kft-nek és az UNIVER Szövetkezeti Zrt-nek.

(kecskemetikatona.hu / Rákász Judit)

Kövessen minket a Facebookon is!