Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 26. 20:23 | Szerző/forrás: keol.hu

Szemereyné Pataki Klaudia tárgyalt a Quaestor-károsultakkal

Szemereyné Pataki Klaudia tárgyalt a Quaestor-károsultakkal
Kecskemét polgármester asszonya tárgyalt csütörtökön a közgyűlési teremben megjelent Quaestor-károsultakkal. A tárgyalásról délután kiadott hivatalos városházi közlemény szerint Szemereyné Pataki Klaudia néhány napja levelet írt az igazságügyért felelős miniszternek, hogy rendeződjön végre ez a vitás kérdés.

Csütörtökön délelőtt a közgyűlési teremben jelen volt a Quaestor-károsultak egy csoportja, akiket Szemereyné Pataki Klaudia a szomszédos helyiségbe invitált, és ott - a sajtó jelenlétében - tájékoztatta őket arról, hogy milyen lépéseket tett a károsultak ügyének megnyugtató rendezése érdekében.

A polgármester elmondta: levelet juttatott el Prof. Dr. Trócsányi László igazságügyért felelős miniszterhez, amelyben kérte, hogy a törvényben szereplő hozamlevonási szabályokat vizsgálja felül. Azért, hogy a kárrendezés során csak a tényleges hozam kerülhessen levonásra.

(A levél alatt találják a polgármester asszony és a kecskeméti károsultak megbeszélésén készült képgalériánkat. Olvasóinkat pedig arra kérjük, hogy most ne a levélben szereplő 1 százalékról vitatkozzanak, ami a szerkesztő véleménye szerint alapvetően hibás adat: valójában mintegy 12 ezer emberről, a Quaestor károsultak több mint 30 százalékáról van szó. Hanem a polgármester asszony részéről a gesztust értékeljék. Azt, hogy valóban segíteni akar)

Kövessen minket a Facebookon is!