Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 28. 11:59 | Szerző/forrás: keol.hu

XV. Regionális Ápolási Konferencia Kecskeméten

Képgaléria
XV. Regionális Ápolási Konferencia Kecskeméten
Kecskemét - Tizenötödik alkalommal rendezték meg május 27-én, pénteken a Regionális Ápolási Konferenciát, amely minden évben töretlenül azt a célt szolgálja, hogy megünnepeljék az ápolókat, és számukra szakmai továbbképzést biztosítsanak.

Idén a Hírös Agóra adott helyet ennek a ragos, sok éves hagyománnyal bíró rendezvénynek, amelynek védnökei Dr. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, Dr. Svébis Mihály, a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója és Rideg László Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke voltak.

A több szekcióban rendezett tudományos programon kívül az eseményt színesítette a plenáris ülés, amely keretében az ápolók és egészségügyi szakdolgozók éves munkáját elismerő kitüntetések átadására került sor. Az ünnepi megnyitó programjában fellépett a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kórusa (Szabó Sándor vezetésével), a moderátor pedig Nagyné Sztana Cecília volt.

Ápolók Napja kitüntettek - 2016.

PRO SANITATE EMLÉKÉREM kitüntetésben részesült Dr. Lantosné Kovács Tímea a Sürgősségi Belgyógyászati Osztály vezető ápolója 2016.02.22-én a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett ünnepségen. Vezető ápolónkat a Magyar Ápolási Egyesület terjesztette fel e méltó elismerésre. A díj az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenységért adományozható.

KÓRHÁZÉRT ELISMERŐ OKLEVÉL kitüntetésben részesültek azok a munkatársak, akik a gyógyító, az ápolási, a gazdasági és a tudományos területen elért eredményes tevékenységükkel, kiemelkedő teljesítményükkel, a kórház érdekeit és javát szolgálták: Oroszné Papp Ildikó vezető ápoló (Speciális Rehabilitációs O.)                            

FŐIGAZGATÓI DICSÉRET kitüntetésben részesültek tartósan magas színvonalon végzett munkájukért, az intézmény és betegek iránt tanúsított példamutató magatartásukért: Fekete Jánosné gyermekszakápoló (Csecsemő és Gyermekgy. O. Intenzív R.), Banos Olga         transzfúziológiai részleg vez.assz. (II.Belgy./Transzfúziológia)

KIVÁLÓ KÓRHÁZI DOLGOZÓ kitüntetésben részesült, aki a betegellátás minőségi színvonalának emelésével kiemelt módon járult hozzá közvetve, vagy közvetlenül a minőségi ellátás megvalósításához: Szűr Antalné röntgen asszisztens (Kp. Radiológia), Nagy István műtőssegéd (Sürgősségi Baleseti Ambulancia)

A KIVÁLÓ ÁPOLÓ és KIVÁLÓ ASSZISZTENS elismerő címet viselhetik a betegágy mellett dolgozó ápolónők tevékenységének magas színvonalon történő ápolási munkájának elismeréséül, valamint a járó-beteg ellátás területén végzett asszisztensi munkájuk elismeréséül, a szakma iránti elkötelezett hivatásukért: 

KIVÁLÓ ÁPOLÓ - Nyúlné Kovács Terézia részlegvez. ápoló, vez.áp.helyettes (Pszichiátriai Osztály), Seres Mária Éva      klinikai szakápoló, gyermek int. th. szakápoló   (PIC), Virág Éva ápoló (Reumatológiai Oszt.), Krupa Tünde Éva ápoló (Idegsebészeti Részleg), Parócziné Lehoczki Zsuzsanna felnőtt szakápoló (Szemészeti Osztály)

KIVÁLÓ ASSZISZTENS - Kósa Ferenc Józsefné asszisztens (RI-Baleseti sebészeti szakrendelés), Molnár Józsefné szakasszisztens (Központi Klinikai Laboratórium), Borsodi Györgyné anaesth. szakasszisztens (KAITO)

A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA - Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete kitüntetettei: Bori János vezető ápoló (Arc-Állcsont-Szájsebészeti és Fül-Orr-Gégészeti Osztály), Szilágyi Tivadar ápoló (Sürgősségi Betegellátó Osztály)

(A szerkesztő megjegyzése: további kitüntetéseket is átadtak az ünnepségen, ezeket a neveket azonban a médiának nem adták ki az adományozók)

Kövessen minket a Facebookon is!