Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. június 6. 10:30 | Szerző/forrás: keol.hu

Verőfényes-Domb futás a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban

Képgaléria
Verőfényes-Domb futás a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban
Június 4-én, szombaton rendezték meg a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a „Verőfényes-Domb futást".

      A verseny reggelén sorban érkeztek a résztvevők, sokan már ismerősökként köszöntötték egymást. A szervezők szerint egyebek között ez is a verseny célja: családias hangulatban, jókedvűen,vidáman fussunk a verseny izgalmával „ízesítve". A Domb-futást a hagyományok határozzák meg, melyet már szinte minden résztvevő jól ismer.

Először az ovisok vágtak neki a maguk 300 méteres távjának. A kezdeti nagy lendület később alábbhagyott, de a cél előtt mindenki „felfrissült": nem tudni, hogy az a szülői szemnek, vagy a hangos biztatásnak volt köszönhető. A végső sprint Bimbó Bálintnak sikerült a legjobban.

Az ovisok után az alsósok már körbeszaladták a Dombot, akik közül leggyorsabb a Dunaharasztiból érkező Hague Róbert volt.

A szokásoknak megfelelően 10 órakor indult a 3,5 kilométeres kör, a „felsősök", az „óriáslépők", a 7 és 10,6 kilométeres távot teljesítők számára.

A tarka mezőny gyorsan szétoszlott, de nem az iram volt a legfontosabb. Jó volt látni, hogy az első ugyanolyan örömmel ért célba, mint a 10. vagy 50. netán 100. induló. A leggyorsabbat azért feljegyeztük: Galamb Csaba új pályacsúccsal nyerte a 7 km-s versenyt (22;43 mp)! A 10,6 km-s távon pedig Hegedűs László ért elsőként a célba (40;02 mp). A második Fekete Zoltán, a harmadik pedig Jéga-Szabó Zsolt lett.

A lányoknál Radics Anna után Koleszárikné Németh Beáta futott be.

Kövessen minket a Facebookon is!