Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. június 6. 21:44 | Szerző/forrás: keol.hu

Suhajda Krisztiánnak hétfőn egész nap fagylaltot kellett nyalnia

Suhajda Krisztiánnak hétfőn egész nap fagylaltot kellett nyalnia
Sokak által bizonyára rendkívül irigyelt feladatot kapott hétfőn Suhajda Krisztián (jobbról), a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda alapítója, Szervánszky László mestercukrász veje, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja a Szegeden rendezett országos fagylaltversenyen. Kiss Zoltán lajosmizsei Venesz díjas mestercukrásszal zsűritagként kóstolta végig az idei verseny-fagylaltokat.

Idén is június első hétfőjén rendezték meg a 2016-os Év fagylaltja versenyt. A helyszín az elmúlt évekhez képest változott. Idén már nem a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda, hanem a tavaly nyáron újranyitott szegedi Virág Cukrászda adott otthon a megmérettetésnek.

A rendezvény célja, hogy a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylaltokat népszerűsítse. A szakmai zsűri mellett „közönség-zsűri" is értékeli a 2016-os Év Fagylaltja verseny résztvevőit: Ördög Nóra és Liptai Klaudia műsorvezető, Tarján Zsófia és Lázár Tibor a Honeybeast együttes tagjai, Botka László polgármester, Marko Krivokapics, a MOL-Pick Szeged másodedzője és Segal Viktor, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja.

Az édességeket már délelőtt lezsűrizték, a délutáni eredményhirdetésen pedig kiderült, hogy a budapesti Nádori Cukrászda étcsokis, meggyes, tejszínes Vezúv fagylaltja lett az első.

Fagyit sajnos nem tudunk adni, de kárpótlásul nézzék meg a Délmagyar videóját a versenyről!

 

Kövessen minket a Facebookon is!