Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. június 9. 21:30 | Szerző/forrás: keol.hu

Becsületből jeles: Kovács János közterület felügyelő találta meg a nyugdíjas házaspár pénzét

Képgaléria
Becsületből jeles: Kovács János közterület felügyelő találta meg a nyugdíjas házaspár pénzét
Könnyekig meghatódva köszönte meg csütörtök délután a kecskeméti nyugdíjas házaspár Kovács János közterület felügyelőnek, hogy megtalálta és visszaadta elveszettnek hitt pénztárcájukat. Amelyben néhány forint híján 90 ezer forint és a 72 esztendős Kontra József szinte valamennyi igazolványa volt.

Pénzzel teli, és iratokat is tartalmazó pénztárcát talált szerda este Kecskemét belvárosában a Kecskeméti Városrendészet munkatársa - írtuk meg korábban. Az erszényt leadta a főnökének, Csíkos Imrének, aki személyesen kereste csütörtök délelőtt a tulajdonost, hogy átadja az értékeit.

Kontra József azonban nem volt otthon. Mint kiderült: elveszettnek hitt igazolványai pótlását intézte. Amikor hazaért, egy névjegykártyát talált a levélszekrényében: Csíkos Imre ezen üzent Józsefnek, hogy meg van a tárca, a pénz és az iratok, melyeket délután átvehet az irodájában. A házaspár boldogsága határtalan volt.

Mint kiderült, Kontra József és a felesége Katalin a könyvtárban lévő unokájukat várták szerdán Kecskemét városközpontjában. Miután megérkezett az unoka, leültek egy padra a Békás tónál, ahonnan 16:15 körül álltak fel. Ekkor eshetett ki József farzsebéből a tárca. Még sétáltak egy kicsit, majd hazamentek és még ekkor sem tűnt fel a tárca hiánya. Csak 18 óra körül.

- Biciklivel visszamentünk az összes helyre, ahol délután jártunk. De nem találtuk meg az erszényt, amiben a csekkekre félretett pénzünk volt - mesélte el Csíkos irodájában Katalin. Ezért még este bementek a rendőrségre, majd letiltatták a bankkártyát és egy borzalmas éjszaka következett. Álmatlanul forgolódtak az ágyukban és arra gondoltak, hogy a pénz végleg elveszett, jó esetben talán az iratok meglesznek. 

De nem! Mert a munkából hazafelé tartó Kovács Kános 16:45 körül felfigyelt a pad mögött heverő erszényre. A sors fintora, hogy János szombaton vesztette el a pénztárcáját, amiben a havi fizetése volt. Mégsem arra gondolt a talált erszény láttán, hogy a jóisten visszaadta, amit elvett tőle szombaton... Az első gondolata az volt, hogy átadja a főnőkének, és visszajuttatják a gazdájához a tárcát.

Ez történt meg csütörtök délután az irodában, tévéstábok és újságírók előtt. Ahol Kovács János nem is igen akarta érteni, miért ez a nagy felhajtás. Hiszen - szerinte - mindenki azt tette volna, amit ő. 

Jó lenne, ha igaza lenne Jánosnak... Addig viszont, amíg nem lesz így, örüljünk annak, hogy vannak becsületes Kovács Jánosok. Akikre büszke lehet Kecskemét és büszke lehet a Városrendészet.

A történtek tanulságát egyébként a gyakorlatias Katalin asszony már le is vonta. Bevarrta a férje nadrágján az összes farzsebet.

Kövessen minket a Facebookon is!