Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. június 10. 13:04

Halászlé a szegények asztalán

Képgaléria
Halászlé a szegények asztalán
Fenomenális étel fogadta ma a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottait. Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa szegedi halászlével lepte meg azt a több mint száz rászorulót, akik ma a népkonyhán étkeztek. Ünnepi alkalom volt ez a Wojtyla család életében, hiszen a magas beszerzési költségek miatt viszonylag ritkán kerülhet halétel a gondozottak asztalára. Dél után néhány perccel Barta László - Farkas P. József alapító igazgató invitálására - az ebédlőben köszöntötte a szegényeket, majd bejelentette: immár tálalásra kész a filézett pontyból készült halászlé, melyből két bográcsnyit főztek a népkonyha udvarán. Az étel fogadtatása minden várakozást felülmúlt. Akadt olyan rászoruló, aki könnyes szemmel mondott köszönetet a felajánlónak és az intézmény munkatársainak, amiért ilyen finom ebédet kaphatott, majd meghatódottságában átölelte a népkonyha egyik aktivistáját. Ennél nagyobb elismerés - azt hiszem - nem is létezik. (Fotók: Mátyus István)

Az Algyői Halászcsárda autentikus szegedi halételek széles választékát kínálja az algyői Tisza-híd Szeged felőli lábánál, Szeged és Hódmezővásárhely között félúton. A csárda legkeresettebb ételei a hagyományos tiszai halételek. Étlapjukon megtalálható a filézett ponty, a vegyes, a korhely- és harcsahallé, a híres szegedi - vagy szögedi - halászlé. Sláger ételeik a filézett pontypaprikás túrós csuszával, a fokhagymás szögedi sült hal és a haltepertő. Étlapjukon szerepelnek még harcsából, süllőből, kecsegéből és pisztrángból készült ételek is. A halat nem kedvelők sem maradhatnak éhen, hiszen sertésből, borjúból, bélszínből, libamájból, pulykamellből készült fogások színes palettája közül választhatnak, de vegetáriánus ételekkel is szolgálnak az Algyői Halászcsárdában.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház