Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. június 10. 22:08 | Szerző/forrás: keol.hu

VI. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó

Képgaléria
VI. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó
A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége a közgyűlés Sport Munkacsoportjával együttműködve rendezte meg június 10-én a VI. Kecskeméti Nagy Sportágválasztót. Az ingyenesen látogatható program helyszíne a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tornaterme és kültéri sportpályája volt.

Ujhidy Tibor, a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége elnöke, a rendezvény fő szervezője elmondta: az elsősorban iskolások számára szervezett programon harmincöt sportág képviseltette magát.

- Az érdeklődés kifejezetten nagy volt, az előzetesen jelzettnél is többen, mintegy kétezer-ötszázan jöttek el. Ez egyértelműen arra utal, hogy van igény a Nagy Sportágválasztóra, ezért bízom abban, hogy a jövőben is a város egyik meghatározó rendezvénye lesz. Több haszna is van ennek az eseménynek, hiszen a kecskeméti klubok ilyenkor lehetőséget kapnak arra, hogy sportolóikon keresztül, személyes találkozás keretében népszerűsítsék saját sportágukat. Persze ennél is fontosabb, hogy a gyerekek közelebb kerülhetnek a sporthoz, az egészséges testmozgás szeretetéhez - hangsúlyozta Ujhidy Tibor.

Az idei Nagy Sportágválasztó kiemelt vendégei voltak a riói olimpia résztvevői, Boronkay Péter paratriatlonista és Csonka András paralimpikon asztaliteniszező. Emellett természetesen képviseltették magukat a város és a helyi sportélet vezetői is, többek között Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Bogasov István, a Sport Munkacsoport vezetője, Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia igazgatója és Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is. A szervezők egy versenyt is meghirdettek: a legtöbb diákot mozgósító iskolák értékes sporteszköz-díjazásban részesülnek. Az értékelés folyamatban van, a végeredményről később tudunk beszámolni.

(hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!