Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 13. 21:06 | Szerző/forrás: keol.hu

Középiskolás tehetségeket díjaztak

Középiskolás tehetségeket díjaztak
„Saját magatokat építitek, fejlesztitek, és csakis magatoknak tanultok. És ezzel együtt, óriási kincsei vagytok annak a közösségnek, melyben éltek" - mondta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere azon az ünnepélyes eseményen, melyen 113 tehetséges középiskolás kimagasló tanulmányi versenyeredményeit jutalmazták. IDE kattintva tekinthetik meg a díjazottak névsorát!

Egyéni és csapat, illetve kórus eredmények alapján 20.000 és 80.000 forint közötti pénzjutalomban részesülnek azon diákok, akik:

- Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek,

- Művészeti tanulmányi versenyek,

- az „Édes anyanyelvünk" országos nyelvhasználati verseny,

- Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyei,

- Szakma Kiváló Tanulója Versenyek,

- Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek,

- a Magyar Diáksport Szövetség, országos sportági szakszövetségek által rendezett diákolimpiai versenyek,

- Egyéb országos középiskolai tanulmányi versenyek és

- Nemzetközi tanulmányi és sportversenyek élvonalában végeztek.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei költségvetésben külön figyelmet szentelt a kecskeméti középiskolások jutalmazásának. A döntéshozókat a javaslat kialakítása során az a cél vezérelte, hogy odafigyelve a kecskeméti tehetségekre, kiválóságokra, ösztönzést próbáljanak kialakítani számukra. Megjutalmazni azokat a kiemelkedő tehetségeket, akik kiváló országos eredményeket értek el tanulmányi-, szakmai-, sportversenyeken, és motiválni azokat, akik képesek meghatározó eredmények elérésére. Hiszen a város számára nagy büszkeség, hogy kiválóságok kerülnek ki a kecskeméti iskolapadokból.

Ennek egyik eleme a kreatív és innovatív oktatási területek fejlesztése. Ez pedig nem csak a helyi középiskolákat jelenti, hanem az országos szinten is egyre meghatározóbbá váló Kecskeméti Főiskolát, az annak alapjaira épülő új egyetemet, egyetemi várost is. Ez a rendszer pedig már Kecskemét városa és gazdasága számára is kiművelt emberfőket termel. Ők lesznek a fejlődés záloga. Az ide települő neves cégeknek ugyanis világszínvonalú termékeik előállításához világszínvonalú munkaerőre is szükségük van, akiket a város biztosíthat a jövőben. Bátorítani kell tehát a fiatalokat, hogy igenis érdemes küzdeni, tanulni.

(hiros.hu / keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!