Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 13. 21:08 | Szerző/forrás: keol.hu

Az Idők Jelei 2016 – kedden Kecskemétre ér a konferenciasorozat

Az Idők Jelei 2016 – kedden Kecskemétre ér a konferenciasorozat
Kecskemét lesz a következő állomása az "Idők Jelei 2016" konferenciasorozatnak. Az előadáson Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem kancellárja és Náray-Szabó Gábor egyetemi tanár tart előadást. Meghívott előadóként Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár beszél majd a vidékfejlesztésről és a környezetvédelemről. A konferencia helyszíne a Piarista Gimnázium és Általános Iskola díszterme, június 14-én, kedden, 18 órakor.

A keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, és a Professzorok Batthyány Köre által összeállított „Az idők jelei" című kiadványt bemutatták 2015. október 30-án Budapesten, az Olasz Intézetben, mindhárom szervezet közreműködésével. A rendezvényen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök és Balog Zoltán, a Nemzeti Erőforrások minisztere.

A vitairat áttekintette a magyar társadalomban az elmúlt években lezajlott fejleményeket, és a jelenlegi kihívásokat. A kötet 16 területet fogott át (például család és demográfia, egészségügy, oktatás), és azt vizsgálta, hogy a mai Magyarországon melyek a megoldásra váró fontos kérdések, és ezekre milyen, speciálisan keresztény válaszok adhatók.

A tanulmány kedvező visszajelzéseket kapott mind a közvéleménytől, mint a sajtótól. A vitairat pozitív társadalmi fogadtatása miatt a munka folytatása mellett döntöttek, és az „Idők Jelei 2016" konferenciasorozat keretében kívánják bemutatni a kiadványt az ország több helyszínén. A tíz állomásból álló rendezvénysorozat célja az anyag országos megismertetése, de főként a kiválasztott témákkal kapcsolatos társadalmi vita kezdeményezése.

Kövessen minket a Facebookon is!