Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 15. 10:54

Egy est a ferences hősökkel

Egy est a ferences hősökkel
A Porta Egyesület Barátok temploma udvarában 2016. június 25.-én szombaton 18 és 24 óra között várja a kedves közönséget színes és változatos programokkal.

18:00 Ferences Akadémia – „Az irgalmasság útján” Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek könyvének bemutatója

Az irgalmasság útján című új kiadvány gondos válogatást ad Dr. Bábel Balázs érsek úr elmúlt hónapokban elhangzott emlékezetes beszédeiből, előadásaiból. Érsek úr 2015-16-ban elhangzott előadásai főegyházmegyénk ünnepi eseményeiről, az érsekséget leginkább foglalkoztató hitéletünkkel kapcsolatos problémákról ad sokszínű keresztmetszetet. A metropolita a civil rendezvényeken elhangzott beszédeivel mindenkit igyekszik megszólítani. Véleményt formál mindennapi gondjainkról, az egyházi, közéleti változásokról. A sorozat 5. kötetéről Molnár Zoltán, a Wojtyla Ház intézményvezetője beszélget Dr. Bábel Balázs érsekkel.

 

19:15 A Ferences templom orgonájának bemutatója

A Barátok temploma orgonájának bemutatása egy rövid „hangversennyel” körítve. Az orgonát bemutatja Fehérvári Gábor Barátok temploma kántora.

 

20:00 -20:15 Ferences hősök élete Kecskeméten kiállítás megnyitó

Egész este látogatható a Barátok Templomában: Károlyi Bernát emlékkiállítása, régi ferences egyházi ruhák és kellékek tárlata, a ferencesek életét bemutató kiállítás. A tárlatot megnyitja Hajagos Csaba történész, muzeológus.

 

20:00 „Magyar Tarka": közösségépítő táncház aJászok Együttessel

A Jászok Együttes 2009-es megalakulása óta arra törekszik, hogy a moldvai csángó tánczene révén az önfeledt szórakozás egy kulturált formáját nyújtsa a mai világban. Hiszik, hogy az ének- és tánctanítással, valamint közösségi játékokkal tarkított táncházaik a szabadidő hasznos eltöltésének és a közösségépítésnek is hatékony eszközei. Az Együttes tagjai más és más zenei világból érkeztek, a népzenétől kezdve, a klasszikus zenén át a könnyűzenéig. E sokszínűség alakítja sajátos arculatát. Az együttes által megvalósítandó cél a közösségépítés. A Jászok együttes célja a fiatalok népzenére, néptáncra való oktatása. Az együttes évek óta rendszeresen kap meghívást helyi, regionális és országos programokra – egyháziakra és világiakra egyaránt. Idén részt vesznek a Világ Ifjúsági Találkozón Krakkóban.

 

21:00 „Bugaci alkotások”: válogatás a KEFAG Zrt. Kiskunsági Alkotótáborának

A tárlatot Dr. Turai Gábor Kamill, esztéta nyitja meg. Az alkotások július végéig lesznek láthatók. Hegedűn játszik Oberfrank Bernadett.

 

21:30 Közös fáklyagyújtás a Romkertben

 

22:15 „Swing & Gatsby: "Gyémántok és csillagok" Horváth Antónia és Nagysolymosi Gábor

Swing klasszikusok modern köntösben, saját dalok az 1920-as évek világában egy csipetnyi Hollywooddal fűszerezve.

 

23:15 Egy est a Barátok Együttessel

A három "B": Barátok együttes - Barátok temploma - jó Barátok. Ez mindent elmond a formációról. A név, a hely ahol alakult és tevékenykedik és a közösség, ami barátokká tesz. A fejlődés immár "történelmi" léptékű, az előd (Barátok Templomának Kórusa) 1994-s megalakulása óta eltelt idő ilyenné formázta a csapatot. A templomi szolgálat, esküvőkön való közreműködés és a Léleksimogató koncertsorozat meghatározza a működést. A koncertekre kibővül a nyolc fős szűkebb felállás és 12 fősre nő a Barátok együttes.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház