Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 16. 23:43 | Szerző/forrás: keol.hu

Előzetes letartóztatásban a kecskeméti prostituált gyilkosa – Facebookon búcsúzott a nő férje

Előzetes letartóztatásban a kecskeméti prostituált gyilkosa – Facebookon búcsúzott a nő férje
A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 28 éves kecskeméti férfinek az előzetes letartóztatását, akit egy 37 éves nő megölésével gyanúsítanak - közölte Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője. Mindeközben a meggyilkolt nő férje saját Facebook profilján búcsúzott el felesége nevében az ismerőseiktől. (Fotó: police.hu)

Egyebek között ezt írta: „Az élet úgy kívánta, hogy az angyalok közt folytassam csodálatos létemet. Sajnos vannak gonosz emberek a földön, akik úgy gondolták, hogy e világi létem szűnjön meg... Nagyon szeretek mindenkit, és millió puszit küldök fentről."

A meggyilkolt nőről - akiről helyesen tudta a Bors, hogy Zitának hívják - barátai és ismerősei nem akarják elhinni, hogy prostituált volt. Ezt ugyanis senki sem gondolta volna. Sokan úgy tudták, hogy a bíróságon dolgozik, ezért nem beszél a munkájáról. Mint kiderült, a lakást mintegy 4 éve bérelte és ott folytatta a tevékenységét. A házban lakók és a közeli benzinkúton dolgozók sem látták soha férfivel: mindig egyedül jött és úgy is ment el a házból.

A gyilkossággal gyanúsított férfiről a keol.hu megtudta, hogy munkahellyel rendelkezett és normális párkapcsolatban élt. Az élettársával két gyermeket neveltek: az egyik a férfitől van. Valóban kuncsaftként ment fel az áldozathoz és az aktus miatt keveredtek elszámolási vitába.

A gyilkossággal ganúsított férfiről ezt írta csütörtökön az ügyészség:

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt a mai napon indítványozta annak a 28 éves kecskeméti férfinek az előzetes letartóztatását, aki 2016. június 14-én délután egy kecskeméti bérelt lakásban megölt egy 37 éves nőt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 28 éves kecskeméti férfi 2016. június 14-én a délelőtti órákban egy kecskeméti bérelt lakásban előzetes anyagi vitát és dulakodást követően többször nyakon szúrt egy 37 éves nőt.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a mai napon az elkövető előzetes letartóztatását indítványozta.

Az ügyészség szerint a férfi előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. A gyanúsított további nyomozási cselekményeken történő részvétele kizárólag előzetes letartóztatása elrendelésével biztosítható megnyugtatóan.

A kecskeméti nyomozási bíró helyt adott az indítványnak, melyről már Dr. Sárközy Szabolcs adott tájékoztatást:

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 28 éves kecskeméti férfinek az előzetes letartóztatását, akit egy 37 éves nő megölésével gyanúsítanak.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016. június 14. napján, a délelőtti órákban, egy kecskeméti lakásban - előzetes anyagi vitát és dulakodást követően - többször nyakon szúrta sértettet, aki az életét vesztette.

A járásbíróság az előzetes letartóztatást azért rendelte el, mert tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől.

A végzés ellen senki sem jelentett be fellebbezést, így az jogerős.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Kecskeméti gyilkosság - az áldozat telefonjában megtalálták a gyilkos számát

Kövessen minket a Facebookon is!