Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 17. 21:27 | Szerző/forrás: keol.hu

Tanyasi folklór Kecskeméten: Baseball ütővel és tőrrel érveltek a vitában

Tanyasi folklór Kecskeméten: Baseball ütővel és tőrrel érveltek a vitában
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy kecskeméti férfival és fiával szemben.

A fiatalabb vádlott élettársa és a sértett között az egyik közösségi oldalon durva hangvételű levelezés alakult ki. A nézeteltérés rendezése érdekében, előzetes telefonos megbeszélés alapján a két férfi vádlott - apa és fia -, továbbá a vitában érintett élettárs 2015. január 5-én 20 óra körüli időben megjelent a sértett kecskeméti tanyáján. Ide a fiatalabb vádlott már erősen ittas állapotban érkezett, ráadásul ő egy hosszú pengéjű, tőrszerű kést, apja pedig egy baseball ütőt is vitt magával.

A sértett apja az utcai kapuhoz ment, hogy beengedje a vádlottakat, de ezt a fiatalabb vádlott nem várta meg, hanem berúgta a kaput, ami megütötte a mögötte álló férfit.

Ezzel egyidejűleg a felfegyverkezett vádlottak a bent lakók tiltakozása ellenére bementek a lakóház udvarára és ott hangosan, trágár szavakkal kölcsönösen szidalmazták egymást. A két vádlott az ott lakó férfire támadt, a fiatalabb vádlott a tőrszerű késsel szúró mozdulatokat tett felé, eközben az idősebb vádlott a baseball ütővel próbálta őt megütni.

A szomszédok a helyszínre érve segítettek a vádlottakat az utcára kilökni és a tőrt a fiatalabb vádlottól elvenni. A sértett édesanyja kihívta a rendőrséget, ennek hírére a vádlottak elmenekültek.

A vádlottak felfegyverkezve, az ott lakók akarata ellenére hatoltak be a sértett házának udvarára és ott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, ami másokban megbotránkozást, riadalmat keltett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű apát és fiát felfegyverkezve elkövetett garázdaság és magánlaksértés bűntettével vádolja, amely a bűnhalmazat miatt 4,5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!