Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 23. 23:42 | Szerző/forrás: keol.hu

Több mint száz kamerát figyelnek mostantól Kecskeméten a városrendészek

Több mint száz kamerát figyelnek mostantól Kecskeméten a városrendészek
A városrendészet közterület-felügyelői már élesben, heti váltásban napi két fővel vesznek részt a kecskeméti térfigyelő kamerák képernyőinek szemmel tartásában. Erről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délután a városrendészet.

- Amennyiben szabálysértést vagy a városrendészet hatáskörébe tartozó cselekményt észlelnek, a kollégáikat értesítik. Ők tisztában vannak a városrendészet szolgálatvezénylésével, és látják, hogy az adott területen éppen melyik kollégájuk mozog, így egyből tudják értesíteni, és így gyorsan tudunk reagálni bármilyen cselekményre - fogalmazott a bemutatón Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet vezetője.

A sajtótájékoztatón megjelent dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere is. Elhangzott, hogy a tapasztalatok szerint az úgymond „fertőzött" területeken a térfelügyeleti rendszer bevezetése után 30-50 százalékkal csökkent a jogsértések száma.

A fejlesztéseknek köszönhetően most már 57 helyszínen összesen 104 kamerával védik Kecskemét közbiztonságát. Ezen kívül 16 helyszínen 32 kamerával működik az intelligens rendszámfelismerő rendszer a város bevezető útjain.

(szöveg forrása és fotó: hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!