Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 27. 13:54 | Szerző/forrás: keol.hu

30 éves a Mathiász János Borrend - Borlovag lett Szemereyné Pataki Klaudia

Képgaléria
30 éves a Mathiász János Borrend - Borlovag lett Szemereyné Pataki Klaudia
Alapításának 30. évfordulója alkalmából ünnepi közgyűlést tartott szombaton délelőtt a Városháza Dísztermében a kecskeméti Mathiász János Borrend. Az ünnepségen a városvezetés nevében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony köszöntötte a borrendet.

A borrend oklevelek átadásával és új borlovagok avatásával ünnepelte a jubileumot. A borlovaggá ütés részese volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere is.

Az avatáson résztvettek az ország különböző tájairól érkezett borrendek képviselői. Az események Kocsis Pál, a Mathiász János Borrend nagymesterének vezénylésével történtek.

Lovaggá ütötték azokat, akik nagyban hozzájárultak a rend fejlődéséhez, a nemzeti hagyományok ápolásával, figyelemreméltó borverseny-eredményekkel segítik és emelik a Borrend működésének minőségét.

A ceremónia a borlovaggá váláshoz vezető személyes utak bemutatásával kezdődött. A borlovaggá ütés feltétele volt, hogy a leendő lovagok kiálljanak egy próbát. A próba során kóstolással két bor közül kellett kiválasztaniuk a Borrend 2016 évi zászlós borát: egy száraz rajnai rizlinget, amelyet egy másik borral összevetve kellett felismerniük.

Az eskütétel után hivatalos avatáson esett át Szemereyné Pataki Klaudia mellett dr. Szabó Balázs, Szabó Sándor, Gulyás Gyula és Koncz Dávid.

Délután pedig....

Országosan hatodszor, Kecskeméten pedig harmadik éve szervezik meg a Nagy Koccintást, amit azonban idén is úgy fejeztünk be, hogy vannak még bőven tartalékok a hírös városi szervezésben... Amíg ugyanis például Kiskőrösön minden évben úgy háromezren koccintanak egyszerre a főtéren, addig szombaton Kecskeméten alig 150-200-an tették ugyanezt.

Az viszont ezúttal is bebizonyosodott, hogy Kecskemét - mint sok minden másban - élenjáró. Idén ugyanis az országos 6. Koccintás verseny résztvevői a szervezők kifejezett kérésére az országban minden helyen szombaton 18 órakor koccintottak. Kecskeméten viszont ez már egy órával korábban, 17 órakor megtörtént.

A verseny szabályai szerint az a település nyerheti el a Legkedveltebb Borvidéki Település Magyarországon címet, ahol a legtöbben koccintottak.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház