Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 27. 19:53 | Szerző/forrás: keol.hu

Izsáki nevelőszülőkhöz kerültek a gólyafiókák Kecskemétről

Izsáki nevelőszülőkhöz kerültek a gólyafiókák Kecskemétről
Négy gólyafiókát helyeztek ki hétfőn a Kecskeméti Vadaskertből természetes környezetükbe, a Kolon-tó környékén található fészkekbe. A kisgólyák közül három csak vendég volt az állatkertben, a negyedik azonban ott bújt ki a tojásból. Most mindannyian „nevelőszülőkhöz" kerültek: jó esélyük van arra, hogy új családban nőjenek fel.

A Kecskeméti Vadaskert a Kiskunsági Nemzeti parkkal együttműködve működteti a madárkórházát, ahová nem csak a park munkatársai, de a lakosság is gyakran hoz be sérült madarat, a fészekből kipottyant fiókát. Idén három ilyen kis gólya is került hozzájuk, ezeket a vadaskert gondozói - Tarjányi Antal és Kürtösi Viktor - kézből etették, egészen mostanáig. Másfél hónapos korukra eléggé megerősödtek ahhoz, hogy visszakerüljenek természetes környezetükbe. A negyedik gólya viszont nem járt még odakint: a madárkórházban nevelt gólyák közül három pár is fészket rakott, az egyikben pedig egy egészséges kismadár nevelkedett.

Tokovics Tamás, a vadaskert igazgatója és Barkóczi András állatgondozó hétfőn reggel szállították a gólyákat a Kolon-tó környékén lévő gólyafészkekben található új otthonukba. A város környékén „csempészte be" a gólyafiókát négy gólyafészekbe Németh Ákos, a Kolon-tavi Madárvárta szakmai vezetője.

(A fotó és a cikk forrása: hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!