Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 29. 21:27 | Szerző/forrás: keol.hu

Brutális apa a Kecskeméti Törvényszéken - Megszurkálta egyéves lányát a lajosmizsei férfi

Brutális apa a Kecskeméti Törvényszéken - Megszurkálta egyéves lányát a lajosmizsei férfi
Sosem tudnék ártani a kislányomnak. Fogalmam sincs, mi történt, megittam a reggeli kávémat, utána se kép, se hang - kezdte vallomását kedden a bíróságon T. József. A 31 éves lajosmizsei férfit a Kecskeméti Törvényszéken azzal vá­dolják, hogy egyéves kislányát legalább négyszer mellkason szúrta egy 21 centis pengéjű konyhakéssel.

Előtte négy napon át szívta a kristály nevű drogot. A vád szerint már napok óta nem aludt, ideges volt, azt hallucinálta, hogy a családtagjai meg akarják ölni. - A rokonságom összefogott ellenem. Sosem voltam drogos - hajtogatta.

T. József magát is megszúrta háromszor, de az öngyilkosság nem sikerült. A kicsi élete kevésen múlott. Gyomorfala átszakadt, májtokja megrepedt, és bár a férfival több rokona is együtt élt, először senkinek nem tűnt fel, hogy a kislány is vérzik.

- Senki nem tett a kávéjába semmit. Jocó csak kijött a szobából karján a gyerekkel és csupa vér volt. Hívtuk a mentőket, Jocót kórházba vitték. Úgy hittük, a gyereknek nincs baja. Aztán elvittem pelenkát cserélni, akkor láttam a pici, körömnyi sebeket rajta - idézte fel T. József édesanyja a tavaly szeptemberi szörnyű napot. Rengeteg időt vesztettek, mert a körzeti orvos csak leragasztotta a kicsi sebeit, mondván, nem komolyak. Ám hazaérve a baba vért hányt, így újra mentőt hívtak. A szegedi klinikán két hónap alatt gyógyult fel.

A 31 éves vádlottról kiderült: egy csoportos rablás miatt 2007-ben öt év fegyházra ítélték, négy év után szabadult. József nem tudta feldolgozni, hogy párja tavaly májusban elhagyta: azt mondta, lelépett a testvérével. - A testvérem prostitúcióra kényszerítette őt. Egy futtató fizette le, hogy beszervezze - idézte a vádlott szavait a Bors.

A Kecskeméti Törvényszék közleménye a bűncselekményről:

"A vádirat lényege szerint a vádlott lajosmizsei otthonában élt a 2014-ben született kislányával, valamint szüleivel és testvérével egy lakrészben. Élettársa 2015 májusában elhagyta őket, amit a vádlott nem tudott feldolgozni és rendszeres drogfogyasztóvá vált. A bűncselekmény elkövetése előtt négy napig kristályt szívott fel, amitől hallucinált, ideges és feszült volt. Úgy vélte családtagjai meg akarják ölni.

Szeptember 10. napján a reggeli órákban magához vett egy 21 cm pengehosszúságú konyhakést és azzal a bal karjával magához ölelt kislányának mellkasára legalább négy szúrást adott le, majd ezt követően három szúrást ejtett saját mellkasán.

A kislány a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, azonban a szakszerű orvosi ellátás következtében életben maradt. A vádlott testüregébe a kés nem hatolt be, amikor magát megsebesítette.

A vádlott cselekményét szülei észlelték és a kést a kezéből kicsavarták. Értesítették a mentőket és a rendőrséget, majd a gyermeket a körzeti orvoshoz vitték, ahol azt állították, hogy üvegcserépbe esett. Az orvos nem ismerte fel, hogy a sérülések szúrt-metszett jellegűek, ezért azokat csupán letapasztotta. Miután a gyermek vért hányt, hozzá mentőt hívtak és így került a Szegedi Klinikára.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban,"

Kövessen minket a Facebookon is!