Wojtyla Ház: Vados Csaba volt a nap támogatója
Vados Csaba vállalkozó Kecskemét legrégebbi éttermét vezeti több mint tíz esztendeje. Az 1887-ben alapított magyaros jellegű csárda - mai nevén Kisbugaci Étterem - túlélte a történelem nagy viharait: az első és második világháborút. Még a szocialista évtizedekben kapott éttermi minősítést, de csárda jellege azóta is megmaradt - mutatta be korábban üzletét Vados Csaba tulajdonos, aki gyermekkorától kezdve a szakmában dolgozik. - Folyamatosan igazodunk a kor követelményeihez, miközben igyekszünk megőrizni a magyaros és a csárda jelleget. Vendégeink választhatnak menü- és a’ la carte ételeink között. Éttermünk üzleti ebédek és rendezvények lebonyolítására egyaránt kiválóan alkalmas. Sok híres sportoló vendégünk van, akik átutazóban meg-megállnak Kecskeméten. Ekkor nálunk ebédelnek, vacsoráznak - tette hozzá az üzletvezető. Miként képes fennmaradni egy vendéglátóhely ilyen hosszú időn át? Mi a titok? – kérdeztük. - Minőséget kell nyújtani! Nem elég, ha az ételeknek cifra neveket adunk. Attól még nem lesznek jók - kezdte válaszát. Fontos, hogy kiváló alapanyagokat használjunk, egyben feleljünk meg a kor ízlésvilágának. Ha szükséges, változtassunk. A zamat és a külalak együttesen határozza meg, hogy a vendég elégedett lesz-e vagy sem. Ennyire egyszerű…
Kérdésünkre, hogy régi támogatóként mi a véleménye a szegények szociális étkeztetéséről, Vados Csaba ezt válaszolta: - Szükséges! Jó lenne, ha nem lenne az… Ezeket a rétegeket fel kell emelni legalább a középszint alsó fokára, hogy ők is megtalálják a számításukat. Innen majd tovább tudnak lépni. A mindenkori kormányzat, az egyének és a vállalkozói társadalom összefogásával mindez hosszú távon valóság lehet.