Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 30. 12:01

Wojtyla Ház: Vados Csaba volt a nap támogatója

Képgaléria
Wojtyla Ház: Vados Csaba volt a nap támogatója
Különleges meglepetésben volt részük csütörtökön a Karol Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Ezúttal többféle étel közül választhattak ízlés szerint. Vados Csaba, a Kisbugaci Étterem tulajdonosa négy különböző koszttal lepte meg ma az intézmény gondozottait: volt rakott káposzta, húsos tészta olasz módra (lasagne), burgonyafőzelék fasírttal, valamint paradicsomfőzelék töltött paprikával. És ez még nem is minden! Desszertként friss túrós rétest küldött az étteremtulajdonos. „Fix” ételként pedig húslevest készített Bozó Pálné Kati néni önkéntes szakács mintegy százharminc nehézsorsú embernek. (Fotók: Mátyus István)

Vados Csaba vállalkozó Kecskemét legrégebbi éttermét vezeti több mint tíz esztendeje. Az 1887-ben alapított magyaros jellegű csárda - mai nevén Kisbugaci Étterem - túlélte a történelem nagy viharait: az első és második világháborút. Még a szocialista évtizedekben kapott éttermi minősítést, de csárda jellege azóta is megmaradt - mutatta be korábban üzletét Vados Csaba tulajdonos, aki gyermekkorától kezdve a szakmában dolgozik. - Folyamatosan igazodunk a kor követelményeihez, miközben igyekszünk megőrizni a magyaros és a csárda jelleget. Vendégeink választhatnak menü- és a’ la carte ételeink között. Éttermünk üzleti ebédek és rendezvények lebonyolítására egyaránt kiválóan alkalmas. Sok híres sportoló vendégünk van, akik átutazóban meg-megállnak Kecskeméten. Ekkor nálunk ebédelnek, vacsoráznak - tette hozzá az üzletvezető. Miként képes fennmaradni egy vendéglátóhely ilyen hosszú időn át? Mi a titok? – kérdeztük. - Minőséget kell nyújtani! Nem elég, ha az ételeknek cifra neveket adunk. Attól még nem lesznek jók - kezdte válaszát. Fontos, hogy kiváló alapanyagokat használjunk, egyben feleljünk meg a kor ízlésvilágának. Ha szükséges, változtassunk. A zamat és a külalak együttesen határozza meg, hogy a vendég elégedett lesz-e vagy sem. Ennyire egyszerű…

Kérdésünkre, hogy régi támogatóként mi a véleménye a szegények szociális étkeztetéséről, Vados Csaba ezt válaszolta: - Szükséges! Jó lenne, ha nem lenne az… Ezeket a rétegeket fel kell emelni legalább a középszint alsó fokára, hogy ők is megtalálják a számításukat. Innen majd tovább tudnak lépni. A mindenkori kormányzat, az egyének és a vállalkozói társadalom összefogásával mindez hosszú távon valóság lehet.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház