Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 30. 22:05 | Szerző/forrás: keol.hu

20 éves fennállását ünnepelte a Kincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága

20 éves fennállását ünnepelte a Kincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága
A Magyar Államkincstár (Kincstár) 1996. január 1-jei megalakulására tekintettel a Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság is megtartotta 2016. június 30-án a Kincstár fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából, az országos ünnepi rendezvénysorozat keretében ünnepségét, ahol a legalább 20 éves kincstári jogviszonnyal rendelkező munkatársakat Fehérné dr. Holozsai Nóra igazgató köszöntötte.

Bács-Kiskun megyében a Kincstár jogelődjének múltja egészen 1962. október 1-jéig nyúlik vissza, amikor országosan az elsők között megalakult a Bács-Kiskun Megyei Illetményhivatal. Ezen feladatot a Kincstár munkatársai jelenleg is ellátják. Valamint ezen kívül kiemelt feladataik közé tartozik a központi költségvetés és a helyi önkormányzatok pénzügyi kapcsolatából adódó feladatok végzése, a közreműködő szervezeti feladatok ellátása egyes európai uniós operatív programok tekintetében, a költségvetési szervek törzskönyvi nyilvántartásának vezetése, a számlavezetés a kincstári kör és a pénzforgalmi számlatulajdonosok részére, az állampapír forgalmazás és ahhoz kapcsolódó számlavezetés.

A 20 éves fennállását ünneplő Kincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának munkatársai változatlan szakmai elhivatottsággal, szeretettel várják a magánszemély ügyfeleket az állampapír értékesítési ügyfélszolgálataikon, Kecskeméten, a Szabadság tér 1. szám alatt, valamint Baján és Kiskunfélegyházán is, ahol lehetőség van babakötvény vagy más kedvező kamatozású állampapír vásárlására.

Kövessen minket a Facebookon is!