Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 4. 19:04

A Puszta Német-Magyar Kulturális Egyesület tagjai ismerkedtek a Wojtyla Házzal

Képgaléria
A Puszta Német-Magyar Kulturális Egyesület tagjai ismerkedtek a Wojtyla Házzal
A száznál is több tagot számláló kecskeméti Puszta Német-Magyar Kulturális Egyesület képviselői tettek bemutatkozó látogatást a Karol Wojtyla Barátság Központban. (Fotók: Mátyus István)

 A hétfő délutáni találkozót az egyesület tagsága kezdeményezte azzal a céllal, hogy közös pontokat keressenek egy olyan hosszú távú együttműködéshez, mely egyaránt szolgálja mindkét szervezet tagságának lelki gazdagodását. Az időközben kötetlen, vidám hangulatú beszélgetéssé alakult „hivatalos program” keretében Farkas P. József, a népkonyha alapító igazgatója képes beszámolójában felidézte az intézmény tízéves történetét, továbbá érintette a jelen és jövő kihívásait is. A találkozót mindkét szervezet vezetősége rendkívül eredményesnek ítélte, mert sikerült megállapodni a jövőbeni együttműködés fő kereteiben. Ezek szerint közösen szerveznek rendezvényeket a Wojtyla Házban, illetve más helyszíneken, valamint a kulturális egyesület anyagi támogatás formájában „beszáll” a népkonyha szociális étkeztetési feladatainak ellátásába. A találkozó kiváló hangulatát a közösen elfogyasztott gulyásleves, pogácsa és sárgabarack tette teljessé.

A német és magyar tagokat egyaránt számláló Puszta Német-Magyar Kulturális Egyesület már több mint tizenöt éve működik Kecskeméten. Az Egyesület feladatának tekinti a német és magyar kulturális kapcsolatok kiszélesítését, a kultúrák megismerésének és közeledésének elősegítését, a hagyományőrzést, új hagyományok kialakulását. Az egyesület kulturális és társadalmi érdekeket képvisel, és változatos programokat szervez időseknek, fiataloknak egyaránt.

Ízelítő programjaikból:

-          Kirándulások Magyarország érdekes városaiba és tájaira,

-          Puszta Nap kulináris élvezetekkel és szórakoztató programokkal,

-          Német nyelvű mozi és színház,

-          Meghívott vendégek előadásai.

Minden hónap első hétfőjén 18 órai kezdettel rendezik meg az úgynevezett Törzsasztalt, ahol a tagok kötetlenül ismerkedhettek egymással, valamint közös programokat tervezhetnek, szervezhetnek.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház