Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 5. 00:16 | Szerző/forrás: keol.hu

Újabb hivatalos személy elleni erőszak a kiskunhalasi őrzött szálláson

Újabb hivatalos személy elleni erőszak a kiskunhalasi őrzött szálláson
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bíróság elé állít egy 27 éves algériai férfit, akit 2016. június 9-én a kiskunhalasi őrzött központban az előállítása során ellenállt, rátámadt az egyik fegyveres biztonsági őrre, combon rúgta, majd a rendőrautót is megrongálta. (A fotó illusztráció)

A 27 éves algériai vádlottat korábban a Szegedi és a Kiskunhalasi Járásbíróság is jogerősen kiutasította Magyarországról határzár tiltott átlépésének bűntette és garázdaság bűntette miatt. A kiutasítás végrehajtása érdekében a férfit Kiskunhalason, a Szegedi úton levő Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban őrizték.

A vádlottat 2016. június 9-én, 10 órára a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra akarták előállítani, kezét meg is bilincselték. A vádlott a jogszerű intézkedésnek ellenállt, kirángatta a kezét a bilincsből. A rendőröknek segített egy hivatalos személynek minősülő fegyveres biztonsági őr is. A vádlott azonban az őr ellen fordult, megrúgta a sértett jobb combját. Szerencsére a biztonsági őr nem sérült meg.

Ezután a vádlott a rendőrautó első rendszámtábláját is lerúgta, majd - miután sikerült beszállítani az autóba - annak ajtaját is rugdosta belülről. Végül a vádlottat csak gázspray használatával sikerült megfékezni. A vádlott a szolgálati gépkocsiban összesen 3.590 forint kárt okozott, emiatt külön szabálysértési eljárás is indult ellene.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé. Az ügyben a Kiskunhalasi Járásbíróság 2016. július 5-én, 10 órakor tart tárgyalást.

Kövessen minket a Facebookon is!