Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 18. 23:22

Beteg gyerekekre is jut ideje a szépségkirálynőnek

Képgaléria
Beteg gyerekekre is jut ideje a szépségkirálynőnek
Gelencsér Tímea, Magyarország Szépét a győzelem előtt néhány nappal még a veszprémi kórházban volt. A szépségkirálynő szerencsére nem betegség miatt járt a kórházban, hanem döntős társaival együtt a bent fekvő gyerekek napját vidította fel kedves ajándékokkal és mesékkel. A 15 lány a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programja keretében kereste fel a kicsiket, akik a sok szépség körében egy csapásra elfelejtették betegségüket.

„A medvés meséket szeretem a legjobban, mesélsz nekem egyet?” – néz sóvárgó szemekkel a kis Ádám Gelencsér Tímeára. Az 5 éves, nemrég műtött kisfiú természetesen nem marad mese nélkül, Gelencsér Tímea, aki a tegnapi naptól hivatalosan is Magyarország Szépe, mosolyogva olvas fel egy macis történetet, miközben Ádám csillogó szemekkel hallgatja. Sőt, még egy autót és egy plüssálllatot is kap ajándékba, így már biztos, hogy nem a betegségéről, hanem az új játékokról, élményekről fog szólni a nap hátralevő része.

„Nagyon megható volt, ahogy a gyerekek körénk gyűltek, és őszinte érdeklődéssel hallgatták meséinket. Gyermekkoromban sajnos én is többször kényszerültem kórházba. Mit meg nem adtam volna, ha egy kedves meseolvasó egy kis örömöt csempész a fehér falak közé!” – mondta el Gelencsér Tímea. „Fantasztikus érzés volt az a sok szeretet és hála, amivel felénk fordultak. Jó volt látni, hogy kicsit mintha elfeledkeztek volna fájdalmukról, és meseországba röppenve csak a tündérekről és hercegkisasszonyokról szólt ez a pár óra. Bár most a nemzetközi versenyre készüléssel telik majd időm nagy része, mindenképp szeretnék majd visszatérni később is egy másik gyermekosztályra, hiszen ez az élmény nemcsak a kicsiknek, hanem nekem is sokat jelentett, csodálatosan éreztem magam!”

A Magyarország Szépe 15 döntőse a mesedoktorok sorába lépve látogatta meg a beteg gyerekeket a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, ahol nemcsak a kicsiknek, de a szülőknek is rengeteg emlékezetes pillanatot szereztek. A veszprémi gyermekosztály, és további 43 magyarországi kórház kis betegeit rendszeresen látogatják az önkéntesek a meseolvasó program keretében, amelyre a www.khgyogyvarazs.hu honlapon lehet jelentkezni.

A kezdeményezéshez már számos híresség, többek között Dukai Regina, Sarka Kata, Vadon Jani, az Operettszínház színészei és több kortárs író is csatlakozott.

A Magyarország Szépe választást tegnap a Duna TV-n élőben követhették figyelemmel a nézők. 

Kövessen minket a Facebookon is!