Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 19. 19:08 | Szerző/forrás: keol.hu

Elbódította, majd kirabolta áldozatát a kiskunhalasi nő

Elbódította, majd kirabolta áldozatát a kiskunhalasi nő
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy kiskunhalasi nővel szemben, aki gyógyszert keverve áldozata italába, elbódította és kirabolta alvó áldozatát.

A 44 éves kiskunhalasi nő 2016. február 13-án éjszaka egy kiskunhalasi csárdában szórakozott, amikor felfigyelt a pultnál áldozatára, egy kiskunhalasi férfire, aki nagyobb összegű készpénzt tartott magánál. A vádlott rövidesen beszélgetést kezdeményezett a férfivel annak érdekében, hogy a tárcájában látott készpénzt megszerezze. Eközben a vádlott megkínálta a férfit egy pohár itallal is, melybe előzőleg észrevétlenül benzodiazepin hatóanyag tartalmú, altató, nyugtató hatású gyógyszert kevert. A kora hajnali órákban a vádlott arra kérte a férfit, hogy a közelben vásároljon neki egy üveg italt, majd azzal az ürüggyel, hogy annak árát a lakásán megadja, elcsalta őt a házába.

Az italba kevert altató hatására a sértettnek már útközben rossz közérzete támadt, észlelése tompulni kezdett, majd a vádlott házában kapott újabb pohár ital után elaludt. Ekkor a nő magához vette és elrejtette az öntudatlan állapotban lévő férfi mintegy 940.000,- Ft értékű arany nyakláncait és karkötőjét, továbbá a tárcájában lévő 588.000 Ft készpénzt.

A nő ezután az elvett arany ékszerek helyett kis értékű nemesacél ékszereket helyezett el a férfi zsebeiben, melyeket ő másnap délelőtt felébredve megtalált és pénzének eltűnését is észlelte. Rögtön nyilvánvalóvá vált a férfi számára, hogy azok nem a sajátjai és a rendőrséghez fordult.

A nő a készpénz nagy részét a nyomozás során visszaadta, az arany ékszerek azonban nem kerültek elő. Emiatt a sértett kérte kára megtérítését.

Az ügyészség a büntetett előéletű nőt öntudatlan állapotba helyezéssel elkövetett rablás bűntettével vádolja, amely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a nővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A jelenleg szabadlábon lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog majd dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!