Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 24. 11:53

Wojtyla népkonyha: az „ásványvízkirály” ünnepi ebédje

Képgaléria
Wojtyla népkonyha: az „ásványvízkirály” ünnepi ebédje
A „Szentkirályi” honlapján olvastam valahol: „A Szentkirályi ásványvíz felfedezése 1989-ben a Vitapress Kft. tulajdonosának, Balogh Sándornak volt köszönhető. Az induló családi vállalkozás szörp és üdítő gyártásával kezdett foglalkozni Szentkirályon, Kecskeméttől 20 km-re. Az előállításhoz szükséges nagy mennyiségű víz miatt a cég telephelyén kutat fúrtak, amit bevizsgáltattak, és a laboratóriumi vizsgálatok során kiderült: nagy tisztaságú és egyedi ásványanyag tartalmú vizet találtak. 1994-től a Vitapress Kft. palackozta és forgalmazta az ásványvizet, majd 2003-ban Balogh Levente megalapította a Szentkirályi Ásványvíz Kft-t.” A többi már történelem… Nos, ő az a Balogh Levente, aki vasárnap megtisztelte a Karol Wojtyla Barátság Központ szegényeit egy kitűnő kétfogásos ebéddel: bablevessel, sajtos tejfölös tésztával. A vasárnapi menüt a Bács-Zöldért Rt. gyümölcsadománya – barack és szilva –, valamint „Félegyházi” kenyér, no meg Prikkel Antal-féle szikvíz egészítette ki. Az ételeket Bozó Pálné Kati néni készítette el mintegy kilencven rászoruló ember részére. Hálás köszönet érte! (Fotók: Mátyus István)

Balogh Levente nyilatkozta korábban egy interjúban: „Kecskeméten érzem magam itthon, itt vannak barátaim. Itt nincsenek érdekkapcsolatok. Vannak olyan gazdag pesti ismerőseim, akik egy sört nem tudnak meginni senkivel anélkül, hogy ne az üzletre terelődjön a szó. Akik a barátaim, azok már 30 éve mellettem vannak, együtt judoztunk és tanultunk. Sosem csalódtam bennük. Az idegenekkel elővigyázatos vagyok..."

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház