Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 25. 22:14 | Szerző/forrás: keol.hu

Önkéntes munka: idős emberekkel beszélgetett Kecskemét polgármestere

Képgaléria
Önkéntes munka: idős emberekkel beszélgetett Kecskemét polgármestere
Önkéntes munkaként idős emberekkel beszélgetett, anekdotázott, és betekintést engedett saját életébe is Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a Margaréta Otthonban - tudósított a hiros.hu. Ezzel teljesítette hétfőn Novák Katalin kihívását: mint korábban megírtuk, az államtitkár asszony néhány hete kérte fel arra, hogy önkénteskedjen. (Fotók: Banczik Róbert / Szemereyné Facebook)

Még június közepén hívta ki Kecskemét polgármesterét Novák Katalin egy internetes videó üzenettel. A család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár arra kérte Szemereyné Pataki Klaudiát, hogy valósítson meg valamilyen önkéntes programot. Városunk polgármestere eleget tett a felkérésnek, és hétfőn délután ellátogatott a Margaréta Otthonba, ahol az ott élő idős emberekkel beszélgetett, kecskeméti anekdotákat olvasott fel, és bepillantást engedetett a privát életébe is. Elmesélte például, hogy a közelmúltban anyakönyvezetői szerepben is feltűnt, ugyanis ő adta össze egyik lánytestvérét választott párjával. (A szerkesztő megjegyzése: a hiros.hu múlt időben fogalmaz, noha infomációink szerint ez az esemény csak ezután lesz.)

 

Szemereyné Pataki Klaudia is elkészítette saját videó üzenetét, amelyben így fogalmazott:

„Örömmel tettem eleget Novák Katalin államtitkár asszony felkérésének, az általa útjára indított önkéntes kihívás keretében. Tekintettel arra, hogy rendkívül fontosnak tartom az idősekkel való törődést, ezért a kecskeméti Margaréta otthon lakóival töltöttem el egy kötetlen, beszélgetős délutánt. Alkalmam volt arra is, hogy régi időket felidéző kecskeméti anekdotákat, elbeszéléseket olvassak fel. Túl ezen az időseknek és az otthon könyvtárának több tucat könyvet adtam át a város ajándékaként. Nekünk, a fiatalabb generáció tagjainak erkölcsi kötelességünk viszonozni mindazt a szeretetet és törődést, amit az idősektől kaptunk, és én erre szeretném felhívni a figyelmet. Remélem, hogy az államtitkár asszony által életre hívott kezdeményezés lánca az egész országon végigvezet, széles rétegeket mozdítva meg a társadalmi felelősségvállalás és a szociális érzékenység jegyében. A lánc folytatásaként önkéntességre kérem fel Dr. Széles Diánát, Debrecen alpolgármesterét, Dr. Haag Évát, Szekszárd alpolgármesterét és a Fokoláre Mozgalom „Fiatalok az Egyesült Világért" Ifjúsági Csoportját. Önkéntes munkájukhoz sok sikert kívánok!"

Kövessen minket a Facebookon is!