Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 26. 19:12 | Szerző/forrás: keol.hu

Ésszel a pénzzel! PADMA pályázati felhívás tananyag kidolgozására

Ésszel a pénzzel! PADMA pályázati felhívás tananyag kidolgozására
A Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány pályázatot hirdet tematikus terv megírására tanítók és tanárok számára, pénzügyi és gazdasági ismeretek témakörben, "Ésszel a pénzzel!" címen. A kiírás lejjebb olvasható, a tematikus tervhez tartozó táblázat pedig elérhető az alapítvány honlapján: www.padmakecskemet.hu. Beküldési határidő: 2016. augusztus 31. éjfél.

A Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány az Alapító Okiratban meghatározott célok mentén pályázatot hirdet tematikus terv megírására általános iskolai tanítók és tanárok, valamint középiskolai tanárok számára pénzügyi és gazdasági ismeretek témakörben, „Ésszel a pénzzel!" címen.

A pályázat célja:

A pályázat célja olyan tananyag tematikus tervének a kidolgozása, mely az alap- és középfokú intézmények tanulói számára az osztályfőnöki óra keretében tartandó korszerű, a mindennapi életvezetéshez, a családi háztartások kiszámítható és biztonságos gazdálkodásához szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek átadására alkalmas. A pályázat része a tematikus terv egyik szabadon választott tanítási órájának teljes kidolgozása.

Az első helyezett megbízást kaphat a teljes tananyag kidolgozására, külön díjazás fejében.

A pályázat feltételei:

1. Pályázhat minden magyarországi alap- és középfokú oktatási intézmény pedagógusa.

2. A pályázatra három kategóriában lehet jelentkezni:

- I. kategória: 4. évfolyam

- II. kategória: 7. évfolyam

- III. kategória: 10-11. évfolyam

3. A pályázatnak az alábbi dokumentumokat kell tartalmaznia:

a. Pedagógus végzettséget igazoló dokumentum

b. Munkáltatói igazolás és/vagy pedagógus gyakorlatot igazoló dokumentum

c. A tananyag rövid bemutatását tartalmazó, hiánytalanul elkészített tematikus terv a csatolt táblázat alapján, 10 x 45 perces tanórákra lebontva. Hiánypótlás nem lehetséges. A tematikus tervet 10 db 45 perces tanórára kell kidolgozni, 1 félévre leosztva.

d. A tematikus terv egyik szabadon választott órájának részletes óravázlata, szemléltető eszközökkel, feladatokkal, stb. együtt.

4. Pályázni 2016. július 1-től augusztus 31-én 24.00 óráig lehet. Pozitív támogatási döntés esetén a kategóriánkénti első és második helyezett nyertes pályázók az Alapítvánnyal kizárólagos felhasználási jogot biztosító szerződést kötnek a benyújtott anyagaik további felhasználására.

Díjazás:

A kategóriánként odaítélhető összeg:

I. helyezett: 300.000 Ft

II. helyezett: 150.000 Ft

A bírálatot 3 fős gyakorló pedagógusokból álló bizottság végzi.

Kapcsolat: 

A pályázatokat „PADMA Ésszel a pénzzel! tananyag-kidolgozás 2016." megjelöléssel kérjük beküldeni pdf formátumban a [email protected] e-mail címre.

FIGYELEM! Azon pályázók, akik pályázatukat nem írják alá, automatikusan elutasításra kerülnek.

Kövessen minket a Facebookon is!