Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 27. 21:50 | Szerző/forrás: keol.hu

Szemereyné Pataki Klaudia a kecskeméti Erzsébet-táborban

Szemereyné Pataki Klaudia a kecskeméti Erzsébet-táborban
Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia szerdán délután az Arany János Általános Iskolában tett látogatást, ahol júliusban az Erzsébet-tábor keretében négyszáz diák tölthette a vakáció napjait. A polgármester asszony nem érkezett üres kézzel: dinnyével és süteménnyel vendégelte meg a gyerekeket.

A „táborlakók" az élményeikről, tapasztalataikról számoltak be Kecskemét polgármesterének. A jó hangulatú beszélgetés után a tábor vezetői az iskola éttermébe invitálták a lelkes ifjakat, akiket Szemereyné Pataki Klaudia tíz kiló süteménnyel és tizenhat termetes görögdinnyével vendégelt meg. 

Kecskeméten egyébként az Erzsébet-táboron kívül is számos ingyenes táborozási lehetőséget kínáltak rászoruló gyerekek számára. Erről Engert Jakabné, az Esélyteremtési Bizottság, illetve a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke tájékoztatta a polgármesteri látogatásról tudósító hiros.hu-t.

- Egyre több cég és intézmény szervezte meg ezen a nyáron is dolgozói gyerekei számára a táborozást - hangsúlyozta Engert Jakabné. - Példaként említhetem a kecskeméti megyei kórházat, amely már öt éve tart napközis táborokat, egy-egy turnusban 40-50 gyerek számára. Az utóbbi években ezeknek a Szentcsalád Plébánia ad otthon. A város civil szervezetei közül is nagyon sok kapcsolódott be a táboroztatásba. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület kilencedik éve szervez ingyenes táborokat a Táncsics Kollégiumban, elsősorban rászoruló gyermekek számára, egy-egy turnusban ugyancsak 40-50 fővel. Ezeket a táborokat az önkormányzat is segíti, részben a Városi Támogatási Program keretein belül. Természetesen az említetteken kívül még nagyon sok civil és karitatív szervezet kapcsolódik be a gyerekek nyári táboroztatásába, rengeteg család számára megoldva ezzel a szünidőben a gyerekek elhelyezését, és tartalmas, színvonalas foglalkoztatását.

(Forrás: hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!