Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 29. 17:03 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskemét bírja a tempót! 2500 embernek ad munkalehetőséget a Mercedes új gyára

Képgaléria
Kecskemét bírja a tempót! 2500 embernek ad munkalehetőséget a Mercedes új gyára
Pénteken délelőtt a külügyminisztériumban jelentették be, hogy új gyárat épít Kecskeméten a Mercedes. Délután pedig a kecskeméti városháza dísztermében ugyanerről tartottak sajtótájékoztatót. Ezen Szemereyné Pataki Klaudia polgármesteren kívül részt vettek Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke, Ekkehard Philipp, a Mercedes-gyár pénzügyi igazgatója, és Kovács Tamás, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. műszaki ügyekért felelős ügyvezető igazgatója is. Valamint ott volt a képviselőtestület több tagja. (Fotók: Banczik Róbert / Szemereyné facebook)

Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzata közlemény adott ki az új gyár építéséről: 

"Kecskemét bírja a tempót. Ezt bizonyította a város azzal, hogy másodszorra is ránk esett a Mercedes-Benz választása: új gyárat épít, amely 2500 embernek ad majd munkalehetőséget, és további lehetőségeket a beszállítóknál. A mai bejelentést hosszú hónapok óta tartó tárgyalások előzték meg.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a város, és egyben az ország újabb, történelmi jelentőségű sikeréhez. Köszönet illeti a gyár dolgozóit, akik az elmúlt években már bebizonyították, hogy innovatívak, rugalmasak, minőségi munkára képesek. És köszönet illet minden kecskemétit, hiszen ennek a városnak a szellemisége is hozzájárult ahhoz, hogy a Daimler választása Kecskemétre esett.

Kecskemét közgyűlése az elmúlt hónapokban számos olyan döntést hozott, amelyeknek köszönhetően fejlődhet az infrastruktúra, óvodai férőhelyek jöhetnek létre, javulnak a lakhatási feltételek, folytatódhat a minőségi szakképzés és felsőoktatási képzés, utóbbi immár egyetemi keretek között.

Az előkészületeknek, a döntéseknek köszönhetően a foglalkoztatás terén a régió felé is nyitunk majd, hiszen Kecskemét egy élhető és befogadó város. Kecskemét kapui mindenki előtt nyitva állnak, aki osztozni akar velünk a munkában és a sikerekben egyaránt. Most újabb kihívás vár ránk, és ezt is teljesítenünk kell."

Kövessen minket a Facebookon is!