Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 29. 21:35 | Szerző/forrás: keol.hu

Mérföldkőhöz érkezett a Pallas Athéné Egyetem a Mercedes új beruházása miatt

Mérföldkőhöz érkezett a Pallas Athéné Egyetem a Mercedes új beruházása miatt
Mercedes pénteken bejelentett új beruházása egyben garancia arra, hogy a Pallas Athéné Egyetem hallgatói biztos karriert teremtsenek - hangzott el az új egyetemen rendezett sajtótájékoztatón.

- Az első gyárépítés is megváltoztatta az intézmény sorsát, meghatározta feladatait - hangsúlyozta dr. Ailer Piroska, a Pallas Athéné Egyetem rektora az eseményen. - Az elmúlt nyolc évben próbáltunk felnőni ehhez a feladathoz. Ezt a célt szolgálta a járműipari tanszék létrehozása, a duális képzés elindítása, és ezt segítették a főiskola sikeres pályázatai is. Most azonban újabb mérföldkőhöz érkezett az intézmény a Mercedes új beruházásának köszönhetően.

Dr. Ailer Piroska a sajtótájékoztatón kifejtette, a legfőbb céljuk, hogy a klasszikus értelemben vett egyetemmé váljon az intézmény. Ennek érdekében elsősorban az oktatás fejlesztésében gondolkodnak. Bővíteni kívánják az alapszakok palettáját, a következő lépés pedig a mesterszakok elindítása, bővítése lesz. Ezután doktori iskolát szeretnének alapítani az oktatói utánpótlás nevelése illetve a tudományos munka fejlesztése érdekében. Mindezek mellett elsődleges céljuk az egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése, minél több külföldi hallgató fogadása.

A rektor kiemelte, az idei felvételi eredmények is azt bizonyítják, hogy a gépészmérnöki illetve a járműmérnöki alapszak rendkívül népszerű a fiatalok körében, ami összhangban áll a Mercedes új gyárának építésével is.

Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is egyetértett abban, hogy nem csak a város, de az egyetem életében is gyökeres változást jelent a most bejelentett beruházás. Az új gyár építése azt jelenti, hogy nyolcadik sebességbe kapcsolhat az egyetem fejlődése - fogalmazott a polgármester. Három éven belül teljesen új gyártókapacitása épül a Mercedesnek, ez is azt bizonyítja: nagy szükség van a járműmérnökökre, a gépészmérnökökre illetve mérnökinformatikusokra.

Új kihívás a város számára, hogy a 2500 főt alkalmazó gyárhoz illetve a beszállítói körhöz jól képzett szakembereket biztosítson. Ezért érdemes a fiataloknak jelentkezniük ezekre a szakokra, amelyek elvégzése biztos jövőt, biztos munkát, biztos megélhetést jelent számukra.

- Kecskemét városa ezután is ösztöndíj programmal kívánja támogatni az ide felvételizőket - hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia, és hozzátette, hogy a járműipari területek pedig továbbra is prioritást élveznek majd. - Ezért is biztatom a fiatalokat: van még hely, éljenek a pótjelentkezés lehetőségével, hisz itt biztos karrierre számíthatnak.

(hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!