Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 29. 21:41 | Szerző/forrás: keol.hu

Rokonai házát és autóját törte fel a kecskeméti férfi

Rokonai házát és autóját törte fel a kecskeméti férfi
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 19 éves kecskeméti férfivel szemben, aki minden áron pénzhez akart jutni, ezért előbb nagymamája autóját törte fel, majd saját anyja házába tört be.

A 19 éves kecskeméti férfi édesanyjával és testvéreivel egy címen, de az udvaron található melléképületben él, a főépülethez nincs kulcsa. Nagymamája a szomszédos házban lakik. A vádlott semmilyen jövedelemmel nem rendelkezik, de rendszeresen fogyaszt kábítószert, amire a pénzt részben úgy teremti elő, hogy családjától különböző tárgyakat lop el és azokat eladja.

2015. október 15-én a vádlott családtagjai távollétében a főépület egyik belülről beszögelt ablakát benyomta, azon bemászott és az egyik szobából nadrágot és két cipőt lopott el. Az utcán azonban összetalálkozott a nagymamájával, aki felismerte a lopott holmikat és visszavitette a vádlottal azokat.

Kiderült az is, hogy a vádlott még előző nap megpróbálta egy csavarhúzóval felfeszíteni az udvarban álló és nagymamája használatában lévő személygépkocsi ajtaját, ami nem sikerült. Ekkor a jobb első ajtó gumiját feszítette le és az ablakot kicsit lehúzva egy dróttal felhúzta a zárat. Az így feltört autóból a vádlott kitépte a CD-s autórádiót, majd azt egy ismerőse közvetítésével eladta.

Az anya és a nagymama egyaránt kérte a vádlott megbüntetését.

Az ügyészség a férfit két rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja, amely a bűnhalmazat miatt 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A szabadlábon lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség közérdekű munka kiszabását indítványozta. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!