Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 1. 19:15 | Szerző/forrás: keol.hu

Részegen okozott halálos balesetet

Részegen okozott halálos balesetet
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy 40 éves kiskunhalasi férfi ellen. Aki még 2015. május 24-én, este 10 órakor Kiskunhalason az autójával részegen elütött egy kerékpáros férfit, aki a baleset miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy augusztus 6-án belehalt sérüléseibe.

A vádlott 2015. május 24-én, 22 óra 05 perckor ittas állapotban egy személyautót vezetett Kiskunhalas lakott területén. Éjszaka volt, a látási viszonyok korlátozottak voltak, de a közvilágítás működött. Egy kereszteződéshez érve ittassága miatt azonban nekiütközött egy előtte, vele azonos irányban közlekedő kerékpárosnak. A kerékpárt egy helybeli férfi vezette, szabályosan közlekedett és a bicikli ki is volt világítva.

A kerékpáros az ütközés miatt elesett és súlyos sérüléseket - többek között sorozat-bordatörést, koponyatető és koponyaalapi törést - szenvedett. A sértettet kórházba szállították, de a folyamatos orvosi kezelés ellenére nem tudták megmenteni az életét: 2015. augusztus 6-án a kórházban belehalt sérüléseibe.

A sértett által elszenvedett közlekedési baleset és a bekövetkezett halál között egyenes oksági összefüggés állapítható meg. A vádlott vezetői engedélyét a helyszínen nem tudták elvenni, de azt később, 2015. június 15-én felhívásra leadta.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottat az ügyész halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a férfit a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!